Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Un șofer român cu un microbuz plin de pasageri a încercat să intre în țară pe contrasens ca să evite controlul epidemiologic

Un șofer român cu un microbuz plin de pasageri a încercat să intre în țară pe contrasens ca să evite controlul epidemiologic

Un şofer de microbuz care transporta pasageri din străinătate în Bacău a trecut frontiera, la Nădlac, pe contrasens, pentru a evita triajul epidemiologic şi riscul ca ocupanţii vehiculului să fie puşi în carantină, bărbatul fiind cercetat penal.

Incidentul a avut loc la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, de pe DN 7.

"Poliţiştii de frontieră care îşi desfăşurau activitatea pe sensul de intrare în România au observat un microbuz care se deplasa pe contrasens, pe sensul de ieşire din ţară. Microbuzul a fost oprit pentru verificări, ocazie cu care s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un cetăţean român, iar împreună cu acesta, ca pasageri, se mai aflau opt cetăţeni români, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care veneau din Ungaria. Întrucât mai mulţi pasageri, inclusiv şoferul, nu îndeplineau condiţiile de exceptare privind măsura carantinării la intrarea în România, sosind dintr-o ţară cu risc ridicat de infectare cu virusul SARS-CoV-2, aceştia au încercat să evite controlul de frontieră şi triajul epidemiologic efectuat de lucrătorii Direcţiei de Sănătate Publică", a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

În acest caz se fac cercetări penale pentru "intrare prin trecere frauduloasă a frontierei de stat". 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus