Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

VIDEO Iohannis: Impozitul pe cifra de afaceri a companiilor nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect

VIDEO Iohannis: Impozitul pe cifra de afaceri a companiilor nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că suprataxarea pe cifra de afaceri, discutată în coaliţia de guvernare, nu i se pare o măsură nici necesară, nici corectă.

"Avem o coaliţie formată din social-democraţi şi liberali, fiecare încearcă să îşi promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică alandala şi amestecate. Deocamdată, am spus, s-a spus şi respectă, că nu vor fi majorate taxe şi impozite şi nu vor fi introduse altele noi. Mie, personal, acest impozit - suprataxarea - nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar", a spus şeful statului, la Bruxelles, citat de Agerpres, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European, întrebat cu privire la măsurile propuse în coaliţie, între care se numără şi impozitul pe cifra de afaceri a companiilor.

El a precizat că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi introdus în acest moment.

"Nu are rost să umflăm o temă care a fost o temă de discuţie în coaliţie fără să fie aplicată practic", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a adăugat că în discuţiile cu liderii coaliţiei a subliniat foarte clar că trebuie respectat cadrul macro la care România s-a angajat.

"Trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem reforme structurale, trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR. Atenţie! Nu sunt propuse, sunt stabilite. Noi, România, ne-am angajat să facem aceste reforme şi le vom face", a afirmat Iohannis.

Un lucru 'bun şi natural', a arătat el, este că există discuţii în coaliţie şi a susţinut că Guvernul 'se mişcă foarte bine'.

"Este, pe de altă parte, foarte clar că discuţiile din coaliţie vor continua, dar acesta nu este un lucru rău. Eu cred că este un lucru bun şi natural, mai ciudat mi s-ar părea să fie un partid social-democrat şi un partid liberal şi să nu discute despre aceste lucruri. Trebuie discutate, trebuie clarificate şi până în momentul de faţă impresia mea este că s-a ajuns la concluzii rezonabile şi Guvernul se mişcă până acum foarte bine", a declarat preşedintele Iohannis.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Cristian Sibian

Acum 5 luni

Jawohl ms.omv!!!!! Okay, ich habe es verstanden herr holzindustrie schweighofer! Ich, der bescheidene Präsident, stehe zu Ihrer Verfügung!
Raspunde

Ombl

Acum 5 luni

dar ti se pare normal ca o firma cu capital austriac sa aiba o cifra de afaceri de 12 milioane RON si profit de 50 mii lei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus