Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Ministrul Mediului: Din ianuarie, centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi

Ministrul Mediului: Din ianuarie, centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat vineri, pentru Digi24, că centralele individuale de apartament nu vor mai fi permise în blocurile noi începând cu luna ianuarie sau februarie, cel târziu. Ministrul a precizat că la începutul anului viitor ar putea exista actul normativ privind această măsură. 

Întrebat de centralele de apartament, dacă vor fi interzise și ce se întâmplă cu cele deja montate, ministrul mediului a răspuns: "La cele actuale nu există o alternativă, pentru că acolo unde au fost falimentate sistemele de încălzire centralizată, cetățeanul nu are altă soluție decât centralq individuală de apartament". 

Lucrurile se vor schimba doar pentru construcțiile noi.

"Pentru viitor propunerea mea este să nu mai permitem centralele individuale în blocurile noi. Vorbim strict de viitor și doar de construcțiile noi.  Centrale doar la comun, la nivel de bloc sau scară și cu eliminarea fumului deasupra, la o înălțime de 40-50 de metri, care practic să ducă noxele cât mai departe de nivelul la care este cetățeanul. Aceasta este soluția peste tot în lume, de aceea vedeți la centrale coșuri foarte înalte. În ianuarie sper să avem actul normativ, am discutat în coaliție, am făcut propunerea, o să intrăm cu act normaltiv în Guvern. Sper să aprobăm în ianuarie, februarie cel târziu”, a declarat ministrul.

Ce se întâmplă cu cei care au deja montate centrale proprii de apartament, le pot înlocui atunci când ies din garanție? 

"Da, cu siguranță. Nu se pune problema în apartamentele existente unde nu este alternativă pentru centrală individuală. Măsura vizează doar blocurile noi, acolo unde se contruiesc acum apartamente și e varianta instalării unei centrale la nivel de scară. În blocurile vechi, unde sunt montate centrale, nu s-a pus problema interzicerii. 

Măsura ar urma să fie aplicată din ianuarie sau cel târziu februarie, anul viitor. Dezvoltatorii nu vor mai putea permite instalarea centralelor proprii în apartamentele din blocurile nou construite”, a mai declarat ministrul.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 10425

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Me

Acum 2 ani

Hai la colectiv, la comun, daca pica ceva am pus-o toti, nu cumva sa ai alternative. Ca la Bucuresti…
Raspunde

Copilu' prost

Acum 2 ani

Tare mult ne iubesc guvernantii astia. Orice fac doar pentru binele nostru fac. Pentru ca binele si sanatatea noastra, sunt cele mai importante obiective pentru ei. De aceea, stati linistiti, totul este bine, conducatorii nostri iubiti vegheaza si se jertfesc pentru noi, ca niste parinti minunati ce ne sunt. Noapte buna!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus