Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Contractele de ”telemuncă” din Sibiu: În creștere față de luna trecută, în scădere față de anul trecut

Contractele de ”telemuncă” din Sibiu: În creștere față de luna trecută, în scădere față de anul trecut

Mai mulți sibieni lucrează de acasă în luna decembrie decât în luna noiembrie, se arată într-o prezentare făcută de directorul ITM Sibiu, Lucian Radu, astăzi, în ședința Colegiului Prefectural.

La telemuncă, contractul de muncă prin care activitatea salariatului se desfăşoară cel puţin o zi pe lună, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cu ajutorul tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor au apelat în luna decembrie 8.624 de persoane, în județul Sibiu.

Numărul este în creștere față de luna noiembrie, perioadă în care au ffost active 8.542 de contracte de acest tip.

Comparativ, însă, cu luna decembrie a anului trecut, numărul este mai mic. În decembrie 2019 erau active 9.363 contracte.

Acest tip de contracte au apărut odată cu începutul pandemiei de coronavirus. Dacă în primele luni ale anului 2019 erau în medie 40-50 de contracte de acest tip, în luna martie s-a ajuns la 2.792 și a continuat să crească.

”În cadrul contractului individual de muncă în regim de telemuncă sunt cuprinse unele clauze specifice obligatorii printre care cele mai importante sunt: precizarea expresă că salariatul lucrează în regim de telemuncă; perioada şi/sau zilele în care telesalariatul îşi desfăşoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator; locul/locurile desfăşurării activităţii de telemuncă, convenite de părţi; programul în cadrul căruia angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului şi modalitatea concretă de realizare a controlului; modalitatea de evidenţiere a orelor de muncă prestate de telesalariat; responsabilităţile părţilor convenite în funcţie de locul/locurile desfăşurării activităţii de telemuncă, inclusiv responsabilităţile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă”, se arată într-un raport al ITM Sibiu.

Ajutor pentru cumpărarea de tehnologie

Pentru a facilita desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă OUG nr. 132/2020 prevede sprijinul financiar acordat angajatorilor, în valoare de 2500 lei pentru fiecare telesalariat, în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 759

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Telemunca e un mare fââââssss!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus