Sâmbătă,
02.07.2022
Ploi Usoare
Acum
20°C

Actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu, invitații din acest an ai spectacolului de Crăciun al Corului Madrigal

Actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu, invitații din acest an ai spectacolului de Crăciun al Corului Madrigal

Ofelia Popii și Marius Turdean sunt invitații din acest an ai spectacolului de Crăciun al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, desfășurat cu casa închisă pe 16 și 17 decembrie 2021, la Opera Națională. „Pe drumul Crăciunului” va fi disponibil din 24 decembrie, pe platforma streamerse.net.   

Spectacolul de Crăciun al Corului Madrigal din acest an a fost construit în jurul unei metafore emblematice, prezentă în mentalul colectiv de peste 2000 de ani - Crăciunul ca miracol al unui nou început, al speranței și credinței redescoperite, al încrederii în viitor. Intitulat „Pe drumul Crăciunului” , proiectul este o parabolă a rezilienței umane în fața încercărilor destinului, în care Madrigalul și actorii invitați poartă publicul către simbolurile profunde ale Crăciunului, prin muzică, poezie, literatură, scenografie, mișcare scenică și light-design.

Ne-au emoționat și onorat reacțiile publicului. Cu această speranță am și construit acest spectacol, nu doar de a găsi drumul către Crăciun, dar mai ales către inimile spectatorilor, iar aceste mesaje ne arată că am reușit. Emulația artistică dintre Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu și cei doi fabuloși actori invitați: Ofelia Popii și Marius Turdeanu, alături de efectele decorurilor și luminii, au creat o intensitate maximă a mesajului artistic. De aceea ne bucurăm să putem oferi acum publicului din toată țara acest spectacol, prin intermediul platformei streamerse.net, în condiții tehnice excepționale”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal  - Marin Constantin”, regizor și scenarist al spectacolului, într-un comunicat de presă.

De peste jumătate de secol sunetul sărbătorii Nașterii Domnului este similar pentru români cu cel al Madrigalului, iar concertele sale de Crăciun reprezintă una dintre cele mai longevive și consecvente tradiții culturale din România. Celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, vă oferă acum acest spectacol fără precedent, care aduce laolaltă sonoritatea unică a Corului Madrigal, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale celor peste 100 de copii din Programul Național Cantus Mundi. Iar actorii Ofelia Popii și Marius Turdeanu vin să întregească acest proiect, cu elemente literare care să amplifice firul emoțional al spectacolului.

Spectacolul va fi disponibil pe platforma streamerse.net din 24 decembrie, iar costul unui bilet de acces pentru un pachet de familie este de 50 de lei, pentru 10 zile. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus