Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Povestea artistului care creează încălțăminte pentru sibieni

Povestea artistului care creează încălțăminte pentru sibieni

Ce alegi să porți în picioare este adesea acel element care dă personalitate oricărei ținute. Moda în încălțăminte a crescut accelerat în ultimii ani, cu mii de modele din care poți să alegi, de la adidași, ghete, botine sau pantofi - și zeci de trenduri internaționale. Tocmai de aceea, ultimele tendințe pun pe podium... piesele cu design unicat.

Am stat de vorbă cu unul dintre cei mai apreciați artizani locali sibieni, pentru a afla ce înseamnă - și cât e de greu să creezi încălțăminte.

Cu o experiență de peste 20 de ani, artistul sibian Ion Mohanu creează pantofi unicat în atelierul său, N@BUC, un concept de atelier autentic românesc de creație de încălțăminte, care a luat naștere în Sibiu, și care este găzduit în această perioadă la Shopping City Sibiu.

,,Atunci când ești producător de încălțăminte, ai posibilitatea să confecționezi orice model îți trece prin minte”, spune el. Însă modelul nu înseamnă totul. Pentru că, atunci când fabrici încălțăminte, pe lângă design contează calitatea materialelor, atenția la detalii și mai ales priceperea.

Totul a început din copilărie

Artizanul povestește că a ales această meserie ca urmare a unei experiențe emoționante din copilărie, care l-a însoțit toată viața și l-a făcut să își deschidă propriul atelier.

,,Provin dintr-o familie numeroasă și, la vremea respectivă, fară posibilități materiale. Drept urmare, părinții nostrii nu își permiteau să ne cumpere tuturor încălțări noi, astfel că eram nevoiți să refolosim papucii fraților mai mari.

Parcă acum vizualizez momentul când într-o zi a venit tatăl meu de la bâlci cu o pereche de cizmulițe maro pentru fratele meu. Când le-am văzut, m-am entuziasmat foarte tare, deoarece am crezut că sunt ale mele, dar apoi am aflat că… nu avusese bani pentru două perechi.

Din acel moment, mi-am promis că atunci când o să cresc mare o să-mi fac o pereche de cizme care să fie doar ale mele”, povestește Ion Mohanu cu mândrie.

Și mândria este și a sibienilor! Fiindcă în această perioadă, Shopping City Sibiu găzduiește colecțiile realizate de artistul local în galeria sa comerciala.

Un business care vrea să iasă din comun

Atunci când creează, deși are mereu numeroase idei de design, artizanul spune că ,,sursa de inspirație este întotdeauna clientul”. Iar principiul său de lucru este unul de la care nu se abate: important este nu doar să asculți clientul, ci mai ales să îl impresionezi. ,,Suntem ghidați de dorința de a crea modele extraordinare, de aceea propunem permanent proiecte speciale. Noi căutăm să ne diferențiem, și vrem să o facem prin design și calitate, fiind mereu atenți la dorințele clientului”.

,,Planul nostru de viitor este să demonstram că produsele și serviciile meșteșugărești de mică industrie și artizanat sunt produse și servicii calitative și competitive pe piața din Romania”, conchide artistul.

Produsele create de Atelierul N@BUC sunt expuse spre vânzare în Shopping City Sibiu, până pe 15 ianuarie. Artizanul Ion Mohanu este unul dintre cei trei câștigători ai concursului organizat de centrul comercial în luna noiembrie, din dorința de a sprijini artiștii locali să își aducă produsele mai aproape de oameni și să încurajeze cultura locală.

Cei trei câștigători au primit astfel gratuit timp de o lună un spațiu fizic de vânzare în incinta Shopping City Sibiu, un stand dedicat și o campanie completă de promovare.

Sibienii aflați în căutarea unor cadouri inedite de sărbători sau care vor să susțină micii artizani locali sunt așteptați să descoperele piesele realizate manual din colecțiile celor trei artiști, găzduite în centrul comercial în această perioadă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus