Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Foştii miniştri ai Sănătăţii USR către Iohannis în privința certificatului verde la locul de muncă: Sperăm că nu v-aţi speriat de agresivitatea cu care s-a protestat

Foştii miniştri ai Sănătăţii USR către Iohannis în privința certificatului verde la locul de muncă: Sperăm că nu v-aţi speriat de agresivitatea cu care s-a protestat

Ioana Mihăilă şi Vlad Voiculescu, foşti miniştri ai Sănătăţii, îi transmit o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care arată că legea certificatului verde va fi lipsită de conţinut fără obligativitatea certificatului la locul de muncă.

"Aflăm că aţi chemat liderii coaliţiei la ordine şi că, în urma acestei întâlniri, ar urma să fie modificată Legea Certificatului Verde. Fără obligativitatea certificatului la locul de muncă, această lege este lipsită de conţinut. Domnule preşedinte, valul al cincilea al pandemiei COVID-19 bate la uşă. Este imposibil de înţeles de ce lăsaţi autorităţile sanitare fără un instrument vital de combatere a infectărilor şi de susţinere a vaccinării", se arată în documentul consultat de Agerpres.

Cei doi reprezentanţi USR spun că preşedintele nu trebuie să cedeze în faţa celor care au protestat la Palatul Parlamentului.

"Sperăm, domnule preşedinte, că nu v-aţi speriat de agresivitatea cu care s-a protestat, la Parlament, împotriva acestei legi. Sunteţi şeful politicii de securitate a României, ar fi extrem de grav să cedaţi doar de la atât. Trebuie să găsiţi tăria de a face ce trebuie, tărie pe care au avut-o atâţia lideri europeni", se arată în scrisoare.

Ioana Mihăilă şi Vlad Voiculescu apreciază că bilanţul preşedintelui Iohannis "de lider al unei ţări care trece printr-o pandemie, este ruşinos". În acest sens, îi reproşează că în valul al doilea al pandemiei ar fi "acceptat manipularea datelor pandemiei înaintea alegerilor, pentru a avantaja partidul la conducere".

"În luna ianuarie, aţi forţat prioritizarea 'specialilor' şi a 'esenţialilor' înaintea celor bătrâni şi a celor bolnavi. În luna mai aţi lansat Marea Relaxare şi aţi refuzat să condiţionaţi ridicarea restricţiilor de rata de vaccinare din comunităţi. În iunie aţi anunţat că am învins pandemia. V-am propus în luna iulie instituirea certificatului verde pentru acces în spaţii neesenţiale, în weekend. Aţi refuzat împreună cu fostul premier Florin Cîţu să auziţi de aşa ceva. Era vară, iar Cîţu trebuia să fie popular la alegerile interne ale PNL. Acum, după ce aţi cooptat PSD în guvern, blocaţi o măsură care poate fi salvatoare pentru România", menţionează foştii miniştri ai Sănătăţii.

Aceştia îşi declară susţinerea faţă de varianta propusă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Suntem în partide şi tabere diferite de data asta, dar sănătatea românilor nu are voie să fie subiect de politică partinică. De aceea, susţinem propunerea domnului Rafila, căruia îi cerem ferm să nu cedeze în faţa presiunilor dumneavoastră, domnule preşedinte", se arată în scrisoare.

Aceştia îi mai cer preşedintelui să susţină "măsurile care salvează vieţi şi care ajută această ţară să depăşească" pandemia.

"Nu repetaţi greşelile din valurile trei şi patru ale pandemiei, când aţi refuzat alături de fostul premier Cîţu orice măsuri menite să protejeze viaţa oamenilor. Greşelile dumneavoastră au fost plătite scump de români. (...) Nu vă aliaţi cu extremiştii din această ţară. Istoria vă va ţine minte drept preşedintele morţilor, preşedintele responsabil pentru numărul cel mai mare morţi raportat la populaţia ţării din toată Europa, preşedintele iresponsabil care a negat românilor şansa să scape mai repede de această pandemie", susţin reprezentanţii USR.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Voiculescu Mihailă Cseke etc.

Acum 4 luni

Ce bine ca nu mai sunt la butoane acesti vasnici minstri politruci. Nu ca ar fi mult mai grozavi actualii dar semnatarii scrisorii au facut mai multe rele decat bune cat au ocupat fotoliul. Sa ne amintim de pregatirile zero barat pentru valul 4. Iar Voiculescu abia pot sa-mi amintesc de el. Si imi amintesc de el mai ales pentru faptul ca nu are absolut nicio legatura cu domeniul medical. Similar cu marele anonim universal potrivit la orice minister desi nu are legatura cu respectivele domenii, Cseke...
Raspunde

Elzorab

Acum 4 luni

Hipsterii astia de la USR daca nu fac rahatul praf nu sunt sănătoși. Recent, dr. Ghibu, usr-ista convinsă, a demonstrat din ce aluat sunt făcuți. Sper sa se aleaga praful de acest partid fantomă. Craciun fericit tuturor.
Raspunde

Fara USR in functii publice

Acum 4 luni

USR-istii oricum nu sunt sanatosi. Au probleme la bibilica. S-a demonstrat asta de atatea ori...
Raspunde

Pacientul supravietuitor

Acum 4 luni

Pentru galagiosii astia (forma fara fond), cea mai mare dezamagire politica, conteaza doar inteparea?!? Despre drepturile individuale prevazute in Constitutie stiu ceva? Despre rezultatele mai mult decat discutabile ale serurilor experimentale ce parere au? Despre faptul ca tarile asa-zis campioane la intepare sunt pe pozitii fruntase la numarul de persoane infectate ce zic??? Sau finantarea lor e procent din numarul de vaccinuri administrate?!?
Raspunde

Prezenta

Acum 4 luni

Sa vedem ce zice Sibian SB la chestia asta, el ne spune ce e mai bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus