Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Papa Francisc a cerut ca bunicii să nu fie lăsaţi singuri în această perioadă a Sărbătorilor

Papa Francisc a cerut ca bunicii să nu fie lăsaţi singuri în această perioadă a Sărbătorilor

Papa Francisc a cerut joi ca, "în pofida pandemiei", bunicii să nu fie lăsaţi singuri şi să fie vizitaţi atunci când este posibil, relatează EFE, citat de Agerpres.

Aceasta a fost dorinţa papei exprimată în discursul său de felicitare a angajaţilor Vaticanului, prilej cu care el s-a rugat ca Sărbătorile de Crăciun să aducă puţină linişte şi seninătate tuturor celor care sunt copleşiţi de griji în această perioadă.

Suveranul Pontif a spus că în această perioadă de Sărbători, atunci când "un bunic sau o bunică din familie nu se poate deplasa, să fie vizitaţi la ei acasă, respectând normele impuse de pandemie, dar să nu fie lăsaţi singuri".

"Iar dacă nu putem merge la ei, măcar să le dăm un telefon şi să vorbim cu ei. Însă, dacă se poate, să petrecem puţin timp cu ei", a spus papa.

Sfântul părinte a insistat să nu fie neglijaţi bunicii şi cei vârstnici, pentru că "ceea ce facem pentru ei vor face copiii noştri pentru noi".

Papa a spus că se roagă, de asemenea, pentru cei care au nevoie de ajutor, atât financiar cât şi psihic, să primească darul liniştii şi al seninătăţii.

El i-a citat în acest sens pe copii şi pe adolescenţi, care au fost afectaţi în această perioadă de izolare şi de învăţământul la distanţă.

foto Vatican News

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Gigi contra

Acum 11 luni

Asa vom face, Sanctitatea-Voastra!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus