Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Intervenţii ale pompierilor în mai multe judeţe în urma precipitaţiilor abundente

Intervenţii ale pompierilor în mai multe judeţe în urma precipitaţiilor abundente

Pompierii intervin duminică în mai multe judeţe - Bihor, Alba, Hunedoara, Mureş şi Tulcea, în urma precipitaţiilor abundente, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), relatează Agerpres.

La Ioaniş, în judeţul Bihor, pompierii au avut de înfruntat nivelul ridicat al apei şi terenul mlăştinos pentru salvarea unei persoane care rămăsese izolată la staţia de epurare din localitate, ca urmare a creşterii râului Crişul Negru.

"Judeţul Bihor nu a fost singurul în care s-au înregistrat efecte ca urmare a precipitaţiilor abundente. În ultimele ore, în alte patru judeţe (Alba, Hunedoara, Mureş şi Tulcea) s-au produs efecte ca urmare a vremii nefavorabile", a precizat IGSU.

Potrivit IGSU, se intervine în localitatea Sohodol din judeţul Alba pentru refacerea carosabilului pe DC 90 distrus de o viitură. "Accesul se realizează doar pietonal, nu sunt localităţi izolate, există rute ocolitoare", se explică într-un comunicat de presă al IGSU transmis AGERPRES.

În judeţul Hunedoara, pe DJ 762, pe raza localităţii Ribiţa, traficul rutier este restricţionat pentru autovehiculele cu greutate mai mică de două tone din cauza apei şi aluviunilor de pe carosabil.

De asemenea, în judeţul Mureş, în localitatea Deda s-a intervenit pentru evacuarea apei din două curţi, iar pe DJ 154A traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate din cauza apei de pe carosabil.

Şi în judeţul Tulcea din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în Bara Sulina.

"La acest moment, în judeţele din vestul ţării, reprezentanţii autorităţilor execută recunoaşteri în teren în vederea monitorizării cotelor râurilor aflate sub incidenţa codului portocaliu de inundaţii", se arată în comunicatul citat.

Sursă foto și text: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus