Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Rafila: Sperăm ca patogenitatea variantei Omicron să fie redusă şi să trecem uşor peste valul cinci al pandemiei

Rafila: Sperăm ca patogenitatea variantei Omicron să fie redusă şi să trecem uşor peste valul cinci al pandemiei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, speră ca patogenitatea variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2 să fie redusă şi valul cinci al pandemiei să poată fi depăşit "mai uşor" decât cel anterior, relatează Agerpres.

Nu vom putea să oprim creşterea numărului de cazuri, ci vrem să reuşim să oprim viteza de creştere. Populaţia rezidentă în România este de aproximativ 16 milioane de locuitori. Avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală, probabil că numărul lor este mult mai mare. Multiplicarea care utilizată, de obicei, este cu 5, deci, probabil, sunt aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie, plus vaccinaţii. Sperăm să existe o patogenitate redusă (n.r. a variantei OMICRON) şi să trecem mai uşor peste valul cinci al pandemiei", a afirmat, joi, Rafila, după ce a vizitat Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase (INBI) "Matei Balş", unde, în 29 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu.

Rafila a făcut, din nou, un apel la necesitatea vaccinării. 

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Meea

Acum 2 ani

Si după valul 5, valul 6 si tot asa... Pana cand, dle ministru? Cât o s-o mai ținem din val in val? Tot pe val si iar pe val...

Raspunde

Xxx

Acum 2 ani

Corect. Deci daca 8 milioane au trecut prin boala și nici n au știut unde e gravitatea bolii??? Apoi cum de din aprox 2 milioane au murit vreo 60000 și toți numai in spital iar din cei 8 milioane nu a murit unul... singur...acasă...pe strada..etc? Deci inca odată a n a oară a scăpat porumbelul și prin asta ne demonstrează că totul e o mare regie pe spinarea unui biet virus! Am o întrebare ..daca anii trecuți din toamnă pina in primăvara mergeau turmele sa se testeze pt gripa comuna nu credeți că erau zeci de mii de pozitivi /zi???

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus