Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Electrica îi contrazice pe pompieri: exploziile din Ștrand nu au fost generate de instalațiile electrice

Electrica îi contrazice pe pompieri: exploziile din Ștrand nu au fost generate de instalațiile electrice

Cele două explozii produse luni ca urmare a unor acumulări în canalizația metropolitană din zona Ștrand a Sibiului nu au legătură cu cablurile electrice din proprietatea Grupului Electrica, arată reprezentanții companiei.

Două explozii au determinat o amplă mobilizare de forțe în zona intersecției străzilor Șoseaua Alba Iulia – Vasile Cârlova – Tudor Arghezi din Sibiu, în cursul după-amiezii de luni. Spre seară, reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență Sibiu au anunțat că, din punctul lor de vedere, exploziile care au aruncat capacele de canal în aer au fost precedate de o ardere mocnită a unor cabluri electrice pozate în subteran. ”În urma evaluării a situației existente la fața locului de către specialiști a rezultat faptul că, cauza  care a determinat producerea acestor explozii, neurmate de incendii a fost un scurtcircuit electric ca urmare a unei defecțiuni la cablurile electrice. Aceasta a produs arderea mocnită, însoțită de degajare de fum toxic care la momentul  contactului  cu o cantitate de oxigen a produs explozia”, este anunțul transmis de ISU Sibiu.

În cursul zilei de marți, reprezentanții societății Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) au remis redacției Turnul Sfatului un drept la replică, în care arată că nu sunt de acord cu concluziile pompierilor sibieni. ”Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), parte a Grupului Electrica, vă aduce la cunoștință faptul că aceste cabluri de 0,4 kV pozate în construcție subterană în zona Alba Iulia – V. Carlova – T. Arghezi sunt din aluminiu cu izolație din policlorură de vinil. Defectarea cablurilor cu izolație din PVC nu provoacă acumulare de gaze posibil generatoare de explozii, PVC nu arde cu flacără, degajând un gaz cu miros înțepător, care stinge flacăra deschisă și nu provoacă explozii. Măsurile imediate luate de către echipele Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) au vizat izolarea posibilelor defecte 2 x LES 0,4 kV din zonă și alimentarea tuturor consumatorilor din aria afectată”, arată reprezentanții companiei. Ei arată că au transmis aceste clarificări ”astfel încât imaginea DEER să nu fie prejudiciată în niciun fel”.

Citește și Două explozii care au aruncat capacele de canal în aer: trafic blocat în Sibiu, pompieri, polițiști și zeci de lucrători mobilizați

Sursa foto: Google Street View

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Gigi

Acum 4 luni

Electrica: "am transmis aceste clarificări astfel încât imaginea DEER să nu fie prejudiciată în niciun fel". Băbăieți ... imaginea voi v-o stricati singuri, prin serviciile pe care le oferiti cand ajunge omul la voi la ghiseu
Raspunde

Banderas

Acum 4 luni

Electrica ? ce sa fie oare ? O societate mare si puternica a fost sparta in mai multe alte societati, din care unii incaseaza bani multi far asa faca nimic, iar altii se chinuie sa repare instalatiile existente vechi de zeci de ani ! Cei care repara au ramas cei mai sarmani din fosta Electrica, cu salariile cele mai mici , sau cum s-ar spune" prostii prostilor". Culmea cei mai prost platiti trebuie sa intretina un sistem de distributie in care exista mai multi furnizori de energie si care din pacate unii nu au legatura decat cu banii incasati de la consumatori fara nici cea mai mica investitie. De altfel limitarea noua la 3KW pentru consumatori si debransarea acestora daca depasesc aceasta putere este tocmai lipsa investitiilor pe infrastructura Electrica. Cu alte cuvinte daca masina de spalat este in functiune nu o sa mai poti da cu aspiratorul ! Asta este de fapt situatia actuala din Electrica. Dezmintirile legate de fostele centrale termice si de la situatia din strand nu sunt decat scuze puerile fara acoperire tehnica !
Raspunde

Rudolf Strom

Acum 4 luni

Spui Electrica si tragi apa! O societate de stat, fosilizata, cu zero investitii in retea! Altfel nu imi explic de ce se ia curentul de la cateva minute la o ora in fiecare zi. Gunoi!
Raspunde

Mug

Acum 4 luni

Vai de capul lor Electrica. Incompetenti, mincinosi, serviciu client 0 si au tupeul sa se justifice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus