Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

ACTUALIZARE Două explozii care au aruncat capacele de canal în aer: trafic blocat în Sibiu, pompieri, polițiști și zeci de lucrători mobilizați

ACTUALIZARE Două explozii care au aruncat capacele de canal în aer: trafic blocat în Sibiu, pompieri, polițiști și zeci de lucrători mobilizați

Două serii de explozii într-un sistem de canalizare tehnică din Sibiului au speriat o parte din locuitorii cartierului Ștrand, care au apelat la 112. La rândul lor, autoritățile alertate au chemat angajații altor trei societăți.

Actualizare 19:30 Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență anunță că, potrivit analizei lor, cauza celor două explozii a fost o defecțiune la cablurile subterane. ”În urma evaluării a situației existente la fața locului de către specialiști a rezultat faptul că, cauza  care a determinat producerea acestor explozii, neurmate de incendii a fost un scurtcircuit electric ca urmare a unei defecțiuni la cablurile electrice. Aceasta a produs arderea mocnită, însoțită de degajare de fum toxic care la momentul  contactului  cu o cantitate de oxigen a produs explozia”, se arată într-un anunț transmis de ISU Sibiu.

Ca urmare a acestui anunț, cei de la Electrica au emis un drept la replică. Acesta poate fi consultat aici: Electrica îi contrazice pe pompieri: exploziile din Ștrand nu au fost generate de instalațiile electrice

Știrea inițială. Traficul rutier a fost restricționat de către polițiști, luni după amiaza într-una din cele mai circulate intersecții din Sibiu, cea dintre Șoseaua Alba Iulia - Vasile Cârlova – Tudor Arghezi, ca urmare a producerii unor incendii care au urmat unor explozii resimțite în zonă. Locuitorii au fost cei care au alertat autoritățile, după ce exploziile produse au fost atât de puternice încât au aruncat în aer capacele canalizării în care s-a produs. Este vorba de un sistem de canalizație metropolitană. ”Ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 din partea unor cetățeni cu privire la producerea a două explozii, urmate de incendii, fără pagube materiale în două canale situate în municipiul Sibiu, intersecția străzilor Tudor Arghezi cu str. Vasile Carlova, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu a intervenit cu o autospecială de stingere pentru asigurarea măsurilor de prevenire a producerii unei situații de urgență la locul indicat. De asemenea în scop preventiv, circulația a fost restricționată pe acea porțiune”, anunță reprezentanții ISU Sibiu.

Traficul a fost restricționat preț de câteva ore. Sursa foto: Facebook / Info Trafic jud. Sibiu / Mariana Mocan

Pentru a evalua situația și a determina cauzele exploziilor și a incendiilor, pompierii au chemat reprezentanții mai multor instituții. ”Reprezentanții E. On, Electrica și Apă Canal au fost anunțați pentru a  interveni pentru evaluarea situației și determinarea cauzei care a produs aceste incidente”, mai arată reprezentanții ISU.

Surse oficiale cu care a stat de vorbă Turnul Sfatului arată că este puțin probabil ca cele două explozii să fi fost rezultatul utilizării unor petarde. ”Exploziile au fost mult prea puternice pentru a fi vorba de petarde”.

Foto principală: intersecția șoseaua Alba Iulia - Vasile Cârlova – Tudor Arghezi, Sursa: Google StreetView

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 5 luni

S-a lucrat recent in zona? Daca da,aveti raspunsul: DOREL !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Poplaceanu

Acum 5 luni

So revoltat Sibiu ca numai ii raluca ministra la pensi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus