Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Elizabeth Holmes fondatoarea unei companii care a promis teste de sânge revoluţionare, găsită vinovată pentru 11 capete de acuzare

Elizabeth Holmes fondatoarea unei companii care a promis teste de sânge revoluţionare, găsită vinovată pentru 11 capete de acuzare

Elizabeth Holmes, fondatoarea companiei Theranos care a promis teste de sânge revoluţionare, a fost găsită vinovată marţi de patru din cele 11 capete de acuzare pentru escrocarea investitorilor cu milioane de dolari, informează Agerpres.

Holmes, în vârstă de 37 de ani, a obţinut aproape un miliard de dolari după ce a lansat un start-up care a promis că va reuşi să efectueze analize de sânge complete folosind doar câteva picături din sângele pacientului. Ea a respins în permanenţă acuzaţiile procurorilor.

Elizabeth Holmes, care a născut înainte ca procesul să înceapă în urmă cu aproape patru luni şi care nu este reţinută, va putea să facă apel împotriva verdictului de vinovăţie şi a oricărei sentinţe impuse de tribunal.

Infracţiunile comise pot atrage o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, dar observatorii cred că judecătorul, Edward Davila, va impune probabil o pedeapsă considerabil mai redusă, dat fiind că Holmes nu are antecedente.

Compania Theranos a promis să schimbe radical testarea sângelui, motiv pentru care valoarea sa de piaţă a crescut accelerat până la circa 9 miliarde de dolari. Tehnologia promisă ar fi permis efectuarea a sute de teste pe doar câteva picături de sânge.

Bula s-a spart datorită unui avertizor de integritate şi a investigaţiilor jurnalistice, efectuate iniţial de Wall Street Journal. Unii observatori văd în acest scandal exemplul perfect al aspectelor negative ale culturii hiper-mediatizării din Silicon Valley.

Sursa foto: Facebook Elizabeth Holmes

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Borat Sagdiyev

Acum 11 luni

Stați să plesnească și bulișoara dlui Musk!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus