Marţi,
27.09.2022
Innorat
Acum
19°C

Trei elevi și două cadre didactice sunt raportați ca pozitivi în urma testării pentru SARS CoV-2

Trei elevi și două cadre didactice sunt raportați ca pozitivi în urma testării pentru SARS CoV-2

Doi elevi testați pozitiv prin testele de salivă făcute acasă și un alt elev și două cadre didactic, confirmați prin test PCR au fost raportați, astăzi, 4 ianuarie,  de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. În acest context alți 16 elevi învață în sistem online.  În ceea ce privește testele de salivă, acestea s-au terminat în mare parte, iar cei de la inspectorat spun că nu știu nimic despre o nouă tranșă. Se așteaptă vești de la minister după finalizarea licitațiilor prin care se achiziționează testele.

 Astăzi, 4 ianuarie, a fost raportat un elev de la Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș și două cadre didactice de la Școala Gimnazială „Cireșarii Mediaș și de la Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni, ca fiind testați pozitiv la virusul SARS-CoV-2. De asemenea, în urma testării ce s-a efectuat acasă, cu teste noninvazive pe bază de salivă au fost raportate două cazuri pozitive la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (băiat, 12 ani) și la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu (fată, 18 ani), urmând ca aceștia să fie retestați cu RT-PCR.

În acest context 16 elevi învață în sistem online.

Menționăm că 19 elevi (Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu) s-au întors de astăzi la cursuri.

Lista cu clasele ce au cursurile suspendate începând cu 4 ianuarie poate fi vizualiza pe pagina ISJ Sibiu – www.isjsb.ro, secţiunea „Lista unităților școlare şi a claselor cu activitate online”.

De la reînceperea semestrului I al anului școlar 2021 – 2022 (03.01.2022), un număr de 2 cadre didactice și un elev au fost confirmaţi pozitiv la virusul SARS-CoV-2.

Cu privire la testele noninvazive din salivă, pe care elevii ar trebui să le facă acasă, reprezentanții ISJ Sibiu nu au vești. Aceștia spun că la nivelul inspectoratului testele au fost epuizate și se așteaptă informații de la minister după ce vor fi finalizate licitațiile pentru achiziționarea acestor teste.  

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus