Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Vaccinare experimentală anti-COVID la o grădină zoologică din Santiago de Chile

Vaccinare experimentală anti-COVID la o grădină zoologică din Santiago de Chile

Charly şi Sandai, un tigru bengalez şi un urangutan de Borneo, două specii pe cale de dispariţie, au primit luni a doua doză de vaccin împotriva coronavirusului, ca parte a unui program experimental unic în America Latină realizat de grădina zoologică din Santiago de Chile, relatează AFP, citat de Agerpres.

În vârstă de 26 de ani, Sandai reprezintă "un potenţial de reproducere important pentru specie, ceea ce ne-a determinat să ne concentrăm asupra imunizării sale", a declarat Ignacio Idalsoaga, directorul grădinii zoologice Buin.

Charly, în pofida faptului că are doar trei ani, este deja un tigru bengalez uriaş, una dintre cele mai mari feline din lume.

Ambii fac parte din cele zece animale care dispun în prezent de un program complet de vaccinare, alături de alte feline şi maimuţe mari. Ei au primit prima doză de vaccin pe 13 decembrie.

Vaccinul administrat este experimental şi nu este disponibil spre vânzare. Formula sa destinată doar animalelor prezintă anumite asemănări cu cea administrată la om, principala variantă constând în adjuvantul utilizat, a explicat laboratorul veterinar Zoetis care a furnizat dozele.

Acelaşi vaccin a fost deja folosit la animale de la grădina zoologică din San Diego, Statele Unite, însă Chile (unde 87% din populaţia de peste trei ani este complet vaccinată) este singura ţară din America Latină care a lansat un program de vaccinare a animalelor.

"Ideea este de a proteja cele mai sensibile animale împotriva coronavirusului şi, în acelaşi timp, de a verifica dacă vaccinurile generează imunitate şi cât durează această imunitate, la fel ca la oameni", a explicat Sebastian Celis, şeful departamentului veterinar.

Niciun caz de coronavirus nu a fost depistat la grădina zoologică Buin, spre deosebire de cea din Washington, unde şase lei şi trei tigri au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 după ce au fost testaţi pozitiv la jumătatea anului trecut.

Gorile de la grădina zoologică din Atlanta, în Georgia, au fost printre primele care au fost testate pozitiv la COVID-19.

Sursă foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus