Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

Cum se pregătesc angajații Trans Agape și Simpa de valul 5: ”Am ajuns la peste 90% grad de vaccinare”

Cum se pregătesc angajații Trans Agape și Simpa de valul 5: ”Am ajuns la peste 90% grad de vaccinare”

Angajații celor mai cunoscute lanțuri alimentare locale iau măsuri zilnice pentru a preveni infecțiile cu noua variantă Omicron, iar reprezentanții Trans Agape și Simpa spun că analizează în prezent posibilitatea testării în masă în perioada următoare pentru a depăși valul 5 cu bine.

Reacțiile vin după ce Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, i-a avertizat pe agenţii economici că riscă să îşi întrerupă activitatea ca urmare a infectării unui mare număr de angajaţi, în cazul în care nu sunt respectate regulile sanitare.

"Unul din lucrurile grave ale acestei variante nu este numai un eventual impact pe sistemul sanitar - este impactul ei pe sectorul economic, care deja se vede în mai multe ţări. Şi anume, închide activităţi economice, prin îmbolnăvire în masă a personalului şi trimiterea lor la izolare, la domiciliu. Dacă colegii într-un birou nu poartă mască şi unul este infectat şi stau opt ore împreună, fără mască, la sfârşitul zilei sunt toţi infectaţi şi s-ar putea ca peste două zile să fie toţi trimişi la izolare şi biroul respectiv s-a închis. Acelaşi lucru într-un restaurant, acelaşi lucru într-un magazin", a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Vasile Presecan, proprietarul lanțului de magazine Trans Agape, a declarat că în ultimele luni a insistat ca toți angajații să fie vaccinați, tocmai pentru a preveni apariția unor probleme grave.

”Noi avem în jurul a 450 de angajați momentan și am ajuns la un grad de vaccinare de peste 90%. Iar acum, recent, am avut discuții șefii de departamente să se vaccineze toată lumea și cu doza booster. Luăm în calcul diferite scenarii pentru că și dacă se îmbolnăvește cineva măcar știm că este protejat de a face o formă gravă, pe de o parte, iar pe de altă parte încercăm să evităm situația să se îmbolnăvească mulți angajați deodată. Ne-am confruntat deja cu această problemă în trecut când a existat riscul să închidem magazine și facem tot posibilul să evităm”, a explicat Vasile Presecan.

În plus, angajații Trans Agape au reguli stricte pe care trebuie să le urmeze zilnic la serviciu. Spre exemplu, șefa de magazin are sarcina zilnică de a lua temperatura colegelor și, dacă există cele mai mici simptome, precum tuse sau nas înfundat, cei vizați sunt trimiși automat pentru a se testa de Covid, apoi merg acasă. De asemenea, accesul în sala de mese sau la vestiare se face decalat, pentru a se păstra distanțarea.

Măsuri similare sunt luate și în lanțul de magazine Simpa, de asemenea unul dintre cele mai mari pe plan local, cu prezență în toate cartierele Sibiului și zona centrală.

”Momentan nu s-a luat nicio decizie în acest sens, însă este o variantă pe care o analizăm. Discutăm să vedem care sunt costurile și procedurile testării în masă. Personalul care intră în contact cu clienții este personalul din magazine, în special pe ei îi avem în vedere. Colegii și colegele noastre au o serie de reguli foarte clare pe care trebuie să le urmeze la serviciu, de la purtarea corectă a măștii și mănușilor până la dezinfectarea periodică, plus respectarea tuturor indicatorilor. Într-adevăr, ne-am pus și noi problema testărilor periodice, dar momentan nu s-a luat decizia”, au explicat pentru Turnul Sfatului reprezentanții Simpa.

Lanțul de magazine Simpa numără în prezent 30 de unități proprii, la care se adaugă serviciul de distribuție către parteneri.

Autoritățile de la București au atras miercuri atenția angajatorilor și reprezentanților operatorilor economici că trebuie respectate cu stricteţe regulile de sănătate publică, mai ales în perioada următoare. Raed Arafat a declarat că, în caz contrar, aceştia riscă să îşi întrerupă activitatea economică deoarece angajaţii vor intra forțat în izolare.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3417

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

Stanciu

Acum 4 luni

1) "la sfârşitul zilei sunt toţi infectaţi şi s-ar putea ca peste două zile să fie toţi trimişi la izolare şi biroul respectiv s-a închis". Pe masura ce Covidul devine mai bland nu mai trebuie sa trimitem oamenii in izolare ca speriati de bombe. Stiu ca suna ciudat dupa 2 ani de obisnuinta, dar daca pt raceala obisnuita nu trimiteam oamenii in carantina 14 zile nu ne mai permitem sa o facem nici pt o varianta mai usoara de Covid. Cam asta e directia. Deci asta cu lipsa personalului daca persista e o problema generata de noi. 2) "Am ajuns peste 90% grad de vaccinare" daca intr-o firma gradul de vaccinare depaseste mult pe cel al populatiei generale atunci nu "ati ajuns" ci "ati impus". E o diferenta. Daca intr-adevar ati convins angajatii sa se vaccineze de buna voie atunci eu va apreciez, si eu sunt vaccinat. Nu lucrez la voi, nu stiu cum ati abordat situatia.
Raspunde

Cocosila

Acum 4 luni

Un „raspopit” obsedat de virusuri!
Raspunde

Asta e pregătire?

Acum 4 luni

Asta ar trebui sa fie o lauda? Daca oamenii au luat decizia de unui singuri e ok, ca doar de asta si semnează fiecare la infectare ca isi asuma, dar daca au fost împinși spre asta.. nu mi se pare un regula. Acest set inca este în stadiu de experiment, se aduna reacții, ori tu ca angajator nu ai drept de viața si de moarte asupra unui om. Cat despre știința ca anul trecut am tot auzit de cum trebuie sa ascultam de ea. Știința este intr-o continua schimbare, ce azi e stiinta, maine poate fi depasit, schimbat, ori daca stiinta ar fi de netagaduit nu fi generațiile cu cele mai multe si complexe boli de până acum. Pregătire pt orice virus înseamnă un salariu decent pt a-ți putea permite o alimentație sănătoasă (a se vedea kg de portocale 7 lei, mai scump ca si kg de pulpe de pui ?!), tihna in suflet, fără stres sa faci ceva doar pt ca trebuie si sa nu pierzi pâinea de la gură copiilor, aer curat, soare, nu stat cu o masca si respirat propriul dioxid de carbon ore-n șir.
Raspunde

Contra

Acum 4 luni

De parca vaccinul te-ar pazi de omincron!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Raspopitul

Acum 4 luni

Nesupunerea față de autoritățile guvernamentale este în ultimă instanță nesupunere față de porunca lui Dumnezeu. Atunci când apostolul Pavel declară Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte; (Romani 13:1) fără să menajeze nici o categorie socială. Bogați, săraci, liberi, robi, copii, părinții etc., au datoria morală față de Dumnezeu să se supănă ordinii lăsate de El. Prin stăpânirile cele mai mari, apostolul Pavel face trimitere nu numai la magistratura supremă, ci și la toate instituțiile care au autoritate asupra noastră. Cuvântul stăpânire (autoritate) (exousia) este folosit pentru cei investiți cu putere, iar mai mare (huperechon) face trimitere la orice altă autoriatate ce este deasupra noastră. Chiar și Mântuitorul Isus a recunoscut autoritatea statului în momentul în care a declarat: dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu Matei 22:21.
Raspunde

Deci suntem pacatosi

Acum 4 luni

Sa inteleg ca am pacatuit si cand s-a facut revolutia din 89?
Raspunde

DB

Acum 4 luni

În consecinţă, după această logică, toţi martirii din timpul persecuţiilor anticreştine, care au refuzat dispoziţiile administrative şi politice de a arunca un bob de tămâie în faţa bustului împăratului şi au plătit cu viaţa, au fost inculţi, simpli dizidenţi şi nişte rebeli faţă de prescripţiile Scripturii. Dar există o limită până unde autoritatea seculară are dreptul să impună, vezi cazul lui Ozia/Azaria care, în virtutea exousiei, uzurpă din drepturile sacerdotale. La fel şi un angajator poate deveni abuziv din grijă excesivă faţă de "sănătatea" salariaţilor, fără să poată să înţeleagă real care este situaţia fiecăruia şi consecinţele pe care le are "impunerea" unui tratament, când de ex un angajat ascunde o afecţiune (diabet, hipertensiune, boli autoimune) pentru că, odată declarată, el nu mai beneficiază de anumite drepturi, precum încheierea unei poliţe de asigurări de viaţă.
Raspunde

S

Acum 4 luni

@Deci suntem pacatosi. Zi-le tata!!!!
Raspunde

Bulă Atotștiutorul

Acum 4 luni

Poporul român, genetic, are implementat un crez, cum el ar fi “mai altfel”. Ceaușescu a fost mai altfel forțând plata datoriilor, Iliescu avea o “democrație originală”, a lui iar acum când toată Europa impune vaccinarea noi suntem mai altfel, soerăm să facă cumva Doamne-Doamne să nu vină și ka noi; sfințim apă în cinsternă și facem slujbă la centrala termică de cartier fiindcă s-a stricat. Eu unul cred că nu trebuie lumea constrânsă să se vaccineze, trebuie doar să aibă prioritate la serviciile medicale doar cei vaccinați, restul, Dumnezeu cu mila…
Raspunde

Dar?

Acum 4 luni

Pai si contributiile la sanatate, de ce trebuie platite de toata lumea? Complet de acord cu tine dar daca tu te duci la spital, te duci pe banii celor care au contribuit indiferent daca sunt vaccinati sau nu! Vaccinurile astea, s-au cumparat din bani publici obtinuti si de la nevaccinati! Targurile astea, s-au organizat din bani publici si de la nevaccinati! Tot ce tine de cheltuiala publica vine de la mai multi nevaccinati decat vaccinati!
Raspunde

Astronauta

Acum 4 luni

Suntem singura tara din Europa care are incredere mai mult in biserica decat in stiinta (medicina); asta spune tot despre nivelul de educatie mai ales din mediul rural. Sfintirea Centralei Termice din Motru, stricate, a facut deliciul presei occidentale; si noi vrem sa convingem spre vaccinare...
Raspunde

Minime

Acum 4 luni

Nu vad o problema sa fi un om religios. Din păcate religia ortodoxa nu susține știința, ca și cum una ar exclude-o pe cealaltă. Pontifical Academy of Sciences, a Vaticanului, cercetează tot, de la microbiologie la puterea nucleara. As vrea sa vad asa ceva și la biserica ortodoxa. Glumesc, asa ceva nu o sa vedem niciodată la BOR.
Raspunde

Ricky

Acum 4 luni

A alatura cuvantul incredere de cuvantul stiinta spune totul despre nivelul tau de educatie. :)
Raspunde

Andanusia Șmotreanu

Acum 4 luni

Ca romani pastratori ai datinilor si valorilor neamului nostru atat de vaduvit de istorie si puterile straine, suntem datori moral sa cumparam produse doar de la magazinele care nu incurajeaza vaccinarea diavoleasca! Sa fim romani in tara noastra, nu slugi multinationalelor si strainilor care ne fura avutiile!
Raspunde

Herman Stadt

Acum 4 luni

Bre, vezi că Transilvania nu a fost așa de văduvită. ! Noi am dus-o binișor și cu sașii și cu ungurii! Poți să cumperi de unde vrei tu și de la vaccinati și de la antivaccinisti.
Raspunde

Je

Acum 4 luni

Lucrătoarelor de la mag. Simpa de pe Calea Dumbrăvii le trebuie administrat un vaccin ptr bunele maniere. Sunt foarte nepoliticoase .....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus