Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Din peste 10.000 de elevi sibieni cu bursă, aproape 9.000 vor rămâne fără

Din peste 10.000 de elevi sibieni cu bursă, aproape 9.000 vor rămâne fără

Ministerul Educației a schimbat, după 10 ani, criteriile de acordare a burselor de merit. Astfel, pragul de acordare a fost ridicat de la 8.50 la 9.50. În acest context, numărul elevilor care vor lua aceste burse în semestrul II al acestui an școlar va fi considerabil mai mic. Peste 10.000 de elevi din județul Sibiu luau bursă de merit.

Schimbarea pragului de la 8,50 la 9,50 pentru bursele de merit scade drastic și în Sibiu numărul elevilor care vor mai primi bani. Potrivit prof. Dincă Constantin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, banii pentru bursele de merit vor veni direct de la Ministerul Educației și nu de la consiliile locale, ca până acum. Asta nu înseamnă că oficialitățile locale nu vor putea completa suma. În anul școlar 2020 – 2021 un număr de 10.098 de elevi au avut media peste 8,50 și au beneficiat de bursa de merit. Anul acesta însă, numărul acestor burse va fi mult mai mic.

„Vă pot da un exemplu dintr-o clasă a unei școli din Sibiu. Anul trecut au luat bursă de merit 24 din 30 de copii. Anul acesta însă, dacă vor mai fi trei elevi cu bursă de merit”, spune Constantin Dincă.

Vă reamintim că reprezentanții Ministerului Educației au schimbat, după 10 ani, criteriile de acordare a burselor școlare. Ordinul de ministru a fost publicat marți seara în Monitorul Oficial. Astfel, bursele de merit se acordă din semestrul II al acestui an școlar pentru elevii cu medii peste 9,50, față de 8,50 cum era până acum, iar bursele de studiu vor fi acordate celor cu media între 7,50 și 9,50, în loc de 7,00-8,50, cum era pragul în ordinul precedent.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1174

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Teo

Acum 9 luni

Foarte bine ca a fost redus numarul de burse.Ar trebui desfiintate toate ,cu exceptia burselor sociale care sa fie acordate pe baza unor criterii neinterpretabile.
Raspunde

Gigi contra

Acum 9 luni

Nu mi se pare normal ca toti elevii cu media peste 8,50 sa ai bursa. 8,50 nu e o performanta! 9,50, da. De ce sa cheltuim banii statului aiurea? Si la urma urmei astazi notele se dau f. usor, totul este in favoarea elevului. Face un proiect copy paste de pe google si ia un 10. Halal performanta!
Raspunde

Bani aruncati pe fereastra!

Acum 9 luni

I-au cheltuit pe testele alea, degeaba. Bani aruncati pe fereastra, pentru PCR (pile, cunostinte relatii) ale ministerului. La fel ca banii pentru "pepsiglas" pentru masti si pentru dezinfectanti. Statul esuat si aflatul in treaba. De-ar fi odata alegeri sa scapam de neispravitii astia incompententi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus