Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Mărginimea Sibiului rămâne destinație ”de top” și în 2022. ”România are un turism rural dezvoltat iar principalele regiuni sunt Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina, Apuseni, Mărginimea Sibiului”

Mărginimea Sibiului rămâne destinație ”de top” și în 2022. ”România are un turism rural dezvoltat iar principalele regiuni sunt Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina, Apuseni, Mărginimea Sibiului”

Turistul român se va orienta, în continuare, pe destinații verzi, cu mai puține restricții, anunță purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Dacă în țară, cea mai căutată destinație rămâne litoralul românesc, între iunie – septembrie și inclusiv de Paște și de 1 Mai, în ceea ce privește destinațiile externe, pentru sezonul estival cele mai solicitate țări rămân Bulgaria, Grecia, Turcia și Spania, rezultă dintr-o analiză realizată de Ziare.com.

În special primăvara și toamna vor fi solicitate insistent, mai mult decât altă dată, Egipt, Iordania, Dubai precum și destinațiile exotice operate cu curse charter de către agențiile de turism, precum Zanzibar, Republica Dominicană, Maldive.

În clasament urmează Sri Lanka, Capul Verde, Madeira, Azore, Mexic, a declarat pentru Ziare.com purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Litoralul, principala destinație în România

City break-urile din marile orașe europene rămân însă momentan sub semnul întrebării, în funcție de evoluția pandemiei. Per total, ne așteaptă un an mai bun, din punct de vedere turistic.

Pe de altă parte, din experiența primilor doi ani de pandemie, sezonul estival s-a dovedit a fi mult mai liber și fără restricții față de celelalte anotimpuri, astfel că turiștii au început deja să facă rezervări early booking pentru litoralul românesc, Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania și alte destinații tradiționale.

”În țară, cea mai căutată destinație rămâne litoralul românesc, în special în perioada iunie – septembrie și posibil și de Paște (24 aprilie) și de 1 Mai, dacă nu vor fi restricții mari în acest interval de timp. Apoi, românii care doresc să stea mai izolați, într-un cadru natural de excepție, doar alături de familie, prieteni și colegi vor alege pensiunile rurale și agroturistice. România are un turism rural dezvoltat iar principalele regiuni sunt Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina, Apuseni, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte, Neamț, Cazane – Orșova și Eșelnița, Ținutul Secuiesc”, a declarat pentru Ziare.com purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Traian Bădulescu.

Delta Dunării va fi căutată mai ales în perioada aprilie – octombrie, existând de pe acum rezervări. Orașele turistice vor fi și ele solicitate, în funcție de situația pandemică, și aici amintesc de Sibiu, Brașov, Oradea, Cluj, Timișoara, Iași dar și alte orașe intrate mai recent pe harta turistică, precum Craiova. Din păcate, hotelurile din marile orașe au avut cel mai mult de suferit, din cauza lipsei evenimentelor și a concertelor mari.  

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Brasoveanul

Acum 4 luni

Oare sunt obiectiv cand spun ca Brasovul joaca in alta liga decat Sibiul la capitolul turism?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus