Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Papa Francisc, mesaj de Bobotează: Există lideri în societate care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi

Papa Francisc, mesaj de Bobotează: Există lideri în societate care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi

Oamenii nu trebuie să închidă ochii în faţa nedreptăţii, a pledat papa Francisc, joi, în mesajul său de Bobotează, informează Agerpres, care citează DPA.

"Încă există lideri în societate care seamănă moarte şi ucid oameni nevinovaţi", a declarat suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, în slujba de Epifanie (Bobotează) pe care a oficiat-o în Bazilica Sf. Petru din Roma. "Mulţi oameni asistă cu indiferenţă", a adăugat papa Francisc.

Liderul Bisericii Catolice i-a îndemnat, de asemenea, pe oameni să aibă o credinţă curajoasă şi să nu se mulţumească trăind în confort. "Suntem fixaţi pe nevoile noastre, ce să mâncăm şi cu ce să ne îmbrăcăm, şi permitem ca dorinţa faţă de ceea ce se află dincolo de aceste lucruri să se evapore", a adăugat suveranul pontif.

Epifania, un termen ce îşi are originile în cuvântul grecesc care înseamnă "manifestare" sau "apariţie", este sărbătoarea prin care Biserica Catolică sărbătoreşte momentul în care Iisus s-a relevat ca zeu întrupat.

Cu această ocazie, credincioşii îşi amintesc de Cei Trei Magi de la Răsărit, care au venit să îl viziteze pe Iisus în iesle, aşa cum este consemnat în Biblie. Boboteaza este sărbătorită în multe regiuni creştine ale lumii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus