Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Grindeanu: Ar fi cazul să terminăm odată o autostradă care să traverseze Carpații. Șanse de 70% pentru finalizarea lotului Sibiu – Boița înainte de termen

Grindeanu: Ar fi cazul să terminăm odată o autostradă care să traverseze Carpații. Șanse de 70% pentru finalizarea lotului Sibiu – Boița înainte de termen

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că ar fi cazul ca România să aibă odată o autostradă care să traverseze Carpații și s-a arătat optimist că lucrările la lotul 1 Sibiu - Boița al autostrăzii Sibiu-Pitești se vor încheia înainte de termenul prevăzut în contract.

""Pe Sibiu – Pitești e lotul 1 în execuție și, la ritmul la care lucreză constructorul, suntem optimiști că vor putea finaliza înainte de termen, termenul contracului fiind undeva la jumătatea lui 2023. Din discuțiile pe care le-am avut cu ei, spun că e posibil să termine la finalul acestui an, ceea ce e un lucru bun. S-a anunțat câștigătorul pentru lotul 2. Suntem în proceduri destul de avansate și pentru 3 și se va clarifica situația în următoarele săptămâni. 4 și 5 sunt în execuție”, a explicat Grindeanu, pentru B1 TV.

 „Fiind un utilizator al acestui drum, vă pot spune că ar fi cazul așa, ca orice român care încearcă să meargă decent, ca măcar să terminăm odată o autostradă care să traverseze Carpații. Ne chinuim de atâția ani să facem. Nu vreau să dau acum vina pe nimeni, departe de mine acest gând, dar e absolut necesar să avem această primă traversare.

Pe zona de Moldova, avem trei culoare de traversare a Carpaților Orientali, fie că vorbim de A13, A8, ruta nordică de la Suceava la Bistrița. Ele sunt într-un stadiu mai incipient", a mai declarat Grindeanu.

"Parcă e cazul să se și termine. Ar fi un semn bun ce vă spuneam pe lotul 1. Nu e lung, sunt 13 km, cred, de la Sibiu la Boița, dar e un semnal că începem să intrăm pe zona muntoasă și e posibil să se termine înainte de termen. Constructorul e serios. Dincolo de pariu, aș da șanse că termină înainte de termen până în 70%, între 60 și 70%, apropo de graficele pe care le-am văzut. E o doză mare de optimism”, mai spune acesta, potrivit sursei citate.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

6 comentarii

Kokos

Acum 4 luni

Daca v-ati fi apucat de autostrada de 32 de ani de cand sunteti la putere pesedistilor , acum era gata de mult.!

Raspunde

McD

Acum 4 luni

...daca s-ar fi apucat de autostrada regele Carol, doar atunci am fi trecut muntii mai repede acum...cam asa repede merg la noi lucrurile...

Raspunde

Poplacean

Acum 4 luni

16 ani o fost psd in diferite combinatii,16 ani pdlpnl in diferite combinatii basaul o fost cel mai mare dusman al autosrazilor sau ati uitat/de cind disparea si flota................................................................

Raspunde

MIHAELA DANIELA

Acum 4 luni

Daca ar fi facut macar 1 km de autostrada pe an de acuma 32 de ani,plecad din fiecare resedinta de judet din tara asta ,eram departe.Dar nu inteleg cum de politicienii din ziua de azi nu sunt satui de haosul din din tara asta.Au toate parghile posibile,bani multi si nu reusesc sa faca mai multe autostrăzi deodata macar una de care nici acuma nu se pot lauda ca e gata 100 la suta.Ce simplu ar fi fost cu multe autostrazin in Romania!! Oamenii s-ar deplasa mult mai usor,in plus de asta ar circula si banul ceea ce s- ar vedea in economie. De ce sa dam banii in afara cand ar putea ramane la noi?! Dar e greu,e foarte greu,extraordinar de greu!!!

Raspunde

TRAIAN

Acum 4 luni

Corect

Raspunde

TRAIAN

Acum 4 luni

Dar ei nu au avut timp de cat pentru ei sa fure nesatuii si traiesc bine acu , au vile , masini scumpe , sluga la casele lor etc.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus