Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Instituția Prefectului. Să greșești o dată e regretabil. Să insiști, e rea credință sau prostie

Instituția Prefectului. Să greșești o dată e regretabil. Să insiști, e rea credință sau prostie

Astăzi, în buletinul zilnic legat de evoluția pandemiei în județ, Instituția Prefectului prezintă, din nou, date care nu au cum să fie reale.

Susține că în ultimele 24 de ore au fost 28 de cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, însă avem 136 de cazuri active, în plus, față de raportarea de ieri.

E imposibil. Și nu e prima dată când astfel de date sunt prezentate, fără nicio explicație suplimentară.

Nu are cum să fie real, pentru că e imposibil să crească numărul cazurilor active, în situația în care avem un număr mic de cazuri noi. Doar dacă s-au teleportat din alt județ. Doar dacă sistemul dă eroare și nu se introduc în sistem, atunci când trebuie, cazurile noi descoperite. Însă, în această situație, e de bun simț să vii cu completări. Să spui că datele se prezintă așa dintr-o cauză anume. Și trebuie să faci asta zilnic, nu doar atunci când ți se cere.

În precedentele cazuri, atunci când am solicitat opinii legate de aceste anomalii, reprezentanții Instituției Prefectului au spus că ei doar preiau date de la alții. DSP-ul, la fel, revenind apoi cu explicația că unele date care se urcă în sistemul de colectare al datelor nu sunt preluate la timp de sistemul centralizat, național, și se întorc defazat în teritoriu. Dar din nou, dacă știi că ai aceste probleme, de ce lași lucrurile așa? De ce nu le explici oamenilor, când și așa încrederea lor în instituții e din ce în ce mai mică? De ce nu încerci să vezi unde e problema și să o rezolvi?

De ce publici datele zilnic afirmând cu tărie: ”28 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care 4 reinfectate”.

Pun într-un excel și apoi în niște grafice situația Covid din județ din prima zi a pandemiei. Pentru mine, personal, e frustrant să fiu pus în situația în care aproape zilnic trebuie să verific și să corectez informațiile oficiale. E și mai frustrant să public informații de care știu foarte sigur că sunt false, atunci când nu mai am de unde să le descurc. Iar autoritățile să dea din an în paște prelegeri despre cât de important e să dăm informații reale și să le preluăm din surse oficiale.

Mi-e la fel de imposibil să înțeleg cum poți ”pierde” o persoană decedată din statistici, în situația în care nu mai ai zeci de morți în fiecare săptămână. Și acum instituțiile oficiale mai descoperă câte un deces prin te miri ce spital din județ, rămas din urmă. Nici nu mai precizează din ce dată e. Ce vârstă, ce gen. Asta, în condițiile în care rata deceselor e extrem de mică. E atât de greu să păstrezi o socoteală?

Am înțeles atunci când s-a produs prima eroare. Dar de atunci s-au mai produs încă multe altele, iar când încerci să semnalezi eroarea, tot tu ești apostrofat. Prefectul Mircea Crețu s-a declarat consternat penultima oară când am scris despre acest subiect: de ce tot scrieți despre asta?

Pentru că deja e rea credință, dacă nu cumva mai rău, prostie.

Repet: dacă sistemul e de vină, repară-l. Dacă știi că informația e greșită: nu o da, încearcă să o corectezi sau precizează care e eroarea și spune că nu o poți corecta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 2 ani

Mircea Crețu, Astrid Fodor, Daniela Cîmpean, Raluca Turcan și cu voia dumneavoastră, Klaus Iohannis. Despre aceste icoane ale sibienilor #de dreapta s-ar putea scrie tratate infinite de prostie, incompetență, aroganță, nesimțire, obtuzitate și rea credință. Sper ca Sibiul să se vindece pentru totdeauna de aceste lături ale istoriei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Goguleț

Acum 2 ani

Dar nu e de înțeles de ce trebuie făcute știri pe seama necazului oamenilor ?? Adica daca au murit 2 persoane, ce mai conteaza vârsta ori genul ?? Tot oameni sunt și din păcate decedați. Si, totuși, de ce trebuie publicata varsta si genul oamenilor ?? E de înțeles critica asupra calității comunicatului în sine. Orice vrea servicii de calitate.
Raspunde

Big brother

Acum 2 ani

Bratule , vezi ca iarasi esti pe langa. Nu te-ai prins si tu ca subiectul Covid incepe , incet , incet sa devina unul marginal.Nu vezi ca la nivel mondial subiectul covid incepe sa devina unul jenant, alte teme au preluat prima pagina : Rusia, Ukraina, inflatia, economia, China. O sa fii ca soldatii aia japonezi, care dupa 30 de ani de la incheierea razboiului, inca luptau cu imperialistii americani. Daca vrei sa fii un autentic "US bootlicker" pune mana si cumparati un abonament la WaPo, NYT, ForeignPolitics, ca sa-ti iei indicatiile direct de la sursa, nu la a treia mana din media rom.
Raspunde

Hermannstadter Alter Ego

Acum 2 ani

Sunt un germanofil , admir tot ce este legat de cultura si civilizatia germana , indeosebi muzica rock germana. La scoala am incercat din rasputeri sa invat limba germana dar spiritul meu valah s-a opus , fara indoiala limba germana este o limba superioara . In fiecare dimineata ma uit in fata oglinzii, multumesc lui D-zeu ca m-am nascut intr-un oras german si ma intreb ce ar face un german azi , cum si-ar incepe si termina ziua , cum as putea fi mai german , mai arian. . Nu cred ca toti nemtii au ochi albastri, cu toate astea ar fi de preferat ochelari fumurii sau lentile de contact…. AHH Dune… Ce frumos!. Asa arata o societate ideala! Cea mai mare bucurie a vietii mele a fost vizita de 3 zile la Munchen, OktoberFest. Desi am fost stanjenit de engleza mea, am putut admira pe viu ordinea germana a oamenilor si lucrurilor, muschii si punctualitatea chelnerilor, ordinele precise, strigate cu voci profund masculine. Cateodata , atunci cand programul imi permite, am fantezii legate de Germania. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca germanii ar fi castigat al doilea razboi mondial. Imi imaginez o Europa germana de la Brest la Urali, popoarele salbatice in Siberia, iar Romania condusa de o dinastie germana.Francezii, evident fiind o natie inferioara germanilor, prea frumosi, prea efeminati , trebuie sa fie disciplinati si condusi de germani. Nu este nimic rusinos ca romanii sa fie condusi de germani, in fond, suntem inferiori chiar si bulgarilor, defectele romanilor au fost intotdeauna compensate de o buna dominare germana. Regret in fiecare zi plecarea sasilor, iar daca sasii au plecat, cineva, totusi, trebuie sa conduca poporul roman spre civilizare si educare. Nu am ceva , in mod deosebit, cu oltenii sau bucurestenii dar sunt deranjat de dezordinea valaha, de parcarile neplatite ale turistilor, de semintele aruncate pe jos, de nerecunostinta fata de mostenirea germana a burgului meu colosal. Un mare MULTUMESC burgului Hermannstadt si spiritului sau protector Brukenthal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus