Astăzi, în buletinul zilnic legat de evoluția pandemiei în județ, Instituția Prefectului prezintă, din nou, date care nu au cum să fie reale.
Susține că în ultimele 24 de ore au fost 28 de cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, însă avem 136 de cazuri active, în plus, față de raportarea de ieri.
E imposibil. Și nu e prima dată când astfel de date sunt prezentate, fără nicio explicație suplimentară.
Nu are cum să fie real, pentru că e imposibil să crească numărul cazurilor active, în situația în care avem un număr mic de cazuri noi. Doar dacă s-au teleportat din alt județ. Doar dacă sistemul dă eroare și nu se introduc în sistem, atunci când trebuie, cazurile noi descoperite. Însă, în această situație, e de bun simț să vii cu completări. Să spui că datele se prezintă așa dintr-o cauză anume. Și trebuie să faci asta zilnic, nu doar atunci când ți se cere.
În precedentele cazuri, atunci când am solicitat opinii legate de aceste anomalii, reprezentanții Instituției Prefectului au spus că ei doar preiau date de la alții. DSP-ul, la fel, revenind apoi cu explicația că unele date care se urcă în sistemul de colectare al datelor nu sunt preluate la timp de sistemul centralizat, național, și se întorc defazat în teritoriu. Dar din nou, dacă știi că ai aceste probleme, de ce lași lucrurile așa? De ce nu le explici oamenilor, când și așa încrederea lor în instituții e din ce în ce mai mică? De ce nu încerci să vezi unde e problema și să o rezolvi?
De ce publici datele zilnic afirmând cu tărie: ”28 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care 4 reinfectate”.
Pun într-un excel și apoi în niște grafice situația Covid din județ din prima zi a pandemiei. Pentru mine, personal, e frustrant să fiu pus în situația în care aproape zilnic trebuie să verific și să corectez informațiile oficiale. E și mai frustrant să public informații de care știu foarte sigur că sunt false, atunci când nu mai am de unde să le descurc. Iar autoritățile să dea din an în paște prelegeri despre cât de important e să dăm informații reale și să le preluăm din surse oficiale.
Mi-e la fel de imposibil să înțeleg cum poți ”pierde” o persoană decedată din statistici, în situația în care nu mai ai zeci de morți în fiecare săptămână. Și acum instituțiile oficiale mai descoperă câte un deces prin te miri ce spital din județ, rămas din urmă. Nici nu mai precizează din ce dată e. Ce vârstă, ce gen. Asta, în condițiile în care rata deceselor e extrem de mică. E atât de greu să păstrezi o socoteală?
Am înțeles atunci când s-a produs prima eroare. Dar de atunci s-au mai produs încă multe altele, iar când încerci să semnalezi eroarea, tot tu ești apostrofat. Prefectul Mircea Crețu s-a declarat consternat penultima oară când am scris despre acest subiect: de ce tot scrieți despre asta?
Pentru că deja e rea credință, dacă nu cumva mai rău, prostie.
Repet: dacă sistemul e de vină, repară-l. Dacă știi că informația e greșită: nu o da, încearcă să o corectezi sau precizează care e eroarea și spune că nu o poți corecta.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 4329
Ultimele comentarii
Acum 47 minute
Solomon
Acum 52 minute
Eu
Acum 55 minute
Ion
Acum 1 oră
Sibian
Acum 1 oră
Lucia