Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Instituția Prefectului. Să greșești o dată e regretabil. Să insiști, e rea credință sau prostie

Instituția Prefectului. Să greșești o dată e regretabil. Să insiști, e rea credință sau prostie

Astăzi, în buletinul zilnic legat de evoluția pandemiei în județ, Instituția Prefectului prezintă, din nou, date care nu au cum să fie reale.

Susține că în ultimele 24 de ore au fost 28 de cazuri noi de infectare cu SARS CoV-2, însă avem 136 de cazuri active, în plus, față de raportarea de ieri.

E imposibil. Și nu e prima dată când astfel de date sunt prezentate, fără nicio explicație suplimentară.

Nu are cum să fie real, pentru că e imposibil să crească numărul cazurilor active, în situația în care avem un număr mic de cazuri noi. Doar dacă s-au teleportat din alt județ. Doar dacă sistemul dă eroare și nu se introduc în sistem, atunci când trebuie, cazurile noi descoperite. Însă, în această situație, e de bun simț să vii cu completări. Să spui că datele se prezintă așa dintr-o cauză anume. Și trebuie să faci asta zilnic, nu doar atunci când ți se cere.

În precedentele cazuri, atunci când am solicitat opinii legate de aceste anomalii, reprezentanții Instituției Prefectului au spus că ei doar preiau date de la alții. DSP-ul, la fel, revenind apoi cu explicația că unele date care se urcă în sistemul de colectare al datelor nu sunt preluate la timp de sistemul centralizat, național, și se întorc defazat în teritoriu. Dar din nou, dacă știi că ai aceste probleme, de ce lași lucrurile așa? De ce nu le explici oamenilor, când și așa încrederea lor în instituții e din ce în ce mai mică? De ce nu încerci să vezi unde e problema și să o rezolvi?

De ce publici datele zilnic afirmând cu tărie: ”28 persoane confirmate în ultimele 24 de ore, dintre care 4 reinfectate”.

Pun într-un excel și apoi în niște grafice situația Covid din județ din prima zi a pandemiei. Pentru mine, personal, e frustrant să fiu pus în situația în care aproape zilnic trebuie să verific și să corectez informațiile oficiale. E și mai frustrant să public informații de care știu foarte sigur că sunt false, atunci când nu mai am de unde să le descurc. Iar autoritățile să dea din an în paște prelegeri despre cât de important e să dăm informații reale și să le preluăm din surse oficiale.

Mi-e la fel de imposibil să înțeleg cum poți ”pierde” o persoană decedată din statistici, în situația în care nu mai ai zeci de morți în fiecare săptămână. Și acum instituțiile oficiale mai descoperă câte un deces prin te miri ce spital din județ, rămas din urmă. Nici nu mai precizează din ce dată e. Ce vârstă, ce gen. Asta, în condițiile în care rata deceselor e extrem de mică. E atât de greu să păstrezi o socoteală?

Am înțeles atunci când s-a produs prima eroare. Dar de atunci s-au mai produs încă multe altele, iar când încerci să semnalezi eroarea, tot tu ești apostrofat. Prefectul Mircea Crețu s-a declarat consternat penultima oară când am scris despre acest subiect: de ce tot scrieți despre asta?

Pentru că deja e rea credință, dacă nu cumva mai rău, prostie.

Repet: dacă sistemul e de vină, repară-l. Dacă știi că informația e greșită: nu o da, încearcă să o corectezi sau precizează care e eroarea și spune că nu o poți corecta.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 6 zile

Mircea Crețu, Astrid Fodor, Daniela Cîmpean, Raluca Turcan și cu voia dumneavoastră, Klaus Iohannis. Despre aceste icoane ale sibienilor #de dreapta s-ar putea scrie tratate infinite de prostie, incompetență, aroganță, nesimțire, obtuzitate și rea credință. Sper ca Sibiul să se vindece pentru totdeauna de aceste lături ale istoriei!
Raspunde

Goguleț

Acum 6 zile

Dar nu e de înțeles de ce trebuie făcute știri pe seama necazului oamenilor ?? Adica daca au murit 2 persoane, ce mai conteaza vârsta ori genul ?? Tot oameni sunt și din păcate decedați. Si, totuși, de ce trebuie publicata varsta si genul oamenilor ?? E de înțeles critica asupra calității comunicatului în sine. Orice vrea servicii de calitate.
Raspunde

Big brother

Acum 6 zile

Bratule , vezi ca iarasi esti pe langa. Nu te-ai prins si tu ca subiectul Covid incepe , incet , incet sa devina unul marginal.Nu vezi ca la nivel mondial subiectul covid incepe sa devina unul jenant, alte teme au preluat prima pagina : Rusia, Ukraina, inflatia, economia, China. O sa fii ca soldatii aia japonezi, care dupa 30 de ani de la incheierea razboiului, inca luptau cu imperialistii americani. Daca vrei sa fii un autentic "US bootlicker" pune mana si cumparati un abonament la WaPo, NYT, ForeignPolitics, ca sa-ti iei indicatiile direct de la sursa, nu la a treia mana din media rom.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus