Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Tanczos Barna: Proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani pot primi până la 6.000 de lei, fără să fie obligați să cumpere o altă mașină

Tanczos Barna: Proprietarii autoturismelor mai vechi de 10 ani pot primi până la 6.000 de lei, fără să fie obligați să cumpere o altă mașină

Proprietarii mașinilor vechi ar putea primi un bonus de la stat și de la autoritățile locale pentru a-și radia automobilele, fără să fie obligați să-și cumpere altele noi, așa cum se întâmplă în programul „Rabla”. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus la Digi24 că măsura ar putea intra în vigoare chiar din acest an.

Concret, Barna a dat exemplul Primăriei Sfântu Gheorghe, acolo unde din luna noiembrie 2021 funcționează un program local prin care locuitorii care renunță la mașinile vechi primesc 3.000 de lei.

”Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3000 de lei. (… ) Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat Barna.

El a propus varianta ca la o sumă pe care urmează să o plătească autoritățile locale, Ministerul Mediului să vină cu o sumă similară. Barna susține că varianta 3000 de lei – administrația locală, 3.000 de lei Ministerul Mediului e cea mai bună.

Ministrul a spus că nu va fi introdusă nicio taxă nouă pentru mașinile poluante și nici nu cresc taxele locale pentru acestea.

„Pregătim un program Rabla mai eficient, care să vină în întâmpinarea cerințelor exprimate de producătorii, comercianții, importatorii de autoturisme și de către cetățeni”, a spus Barna.

Scopul este ca din circulație să fie scoase cât mai multe mașini poluante. România și-a asumat, în Planul Național de Redresare și Reziliență, să scoată din trafic 250.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani, până în 2026.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 5252

Comentarii

3 comentarii

Gheorghe ion

Acum 4 luni

Cu un salariu de 1k de euro -> binisor peste media tarii, te cam chinui sa iti iei o masina noua de peste 15000 de euro. Ar fi o rata de 1500 de lei pe 5 ani. Cine are bani de asa ceva? Ok, vrem innoirea parcului auto, dar cu ce bani?
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 4 luni

o masina noua e de la 8000euro dar nu e de brand, e autohtona nu e de nasul romanilor - cei mai multi . Avem pretentii dar nu suntem productivi , seriosi si civilizati ca un neamt obisnuit spre exemplu.
Raspunde

Piticul patrat

Acum 4 luni

Masina aia autohtona e buna doar pentru flote. NU e deloc buna pentru un om cu o nevoie de minim confort/siguranta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus