Marţi,
24.06.2025
Cer Senin
Acum
18°C

În ce stadiu se află principalele proiecte de investiții din Muzeului Astra: Noua intrare din Calea Poplăcii și scena de pe lac

În ce stadiu se află principalele proiecte de investiții din Muzeului Astra: Noua intrare din Calea Poplăcii și scena de pe lac

Prezent la ”Interviurile Turnul Sfatului”, directorul Muzeului Astra, Ciprian Ștefan Anghel, a detaliat stadiul celor mai mari proiecte de investiii din acest an în muzeu: Noua intrare în Dumbrava Sibiului dinspre Calea Poplăcii și scena de pe lac refăcută și modernizată.

”Eu vorbesc despre scena de pe lac de vreo doi ani de zile, dar aceasta este legea în România. Scena se află pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții. Anul trecut, după vizita unei delegații de la CNI, am rămas pe lista de finanțare, dar a trebuit să facem actualizarea proiectului tehnic pentru că prețurile au crescut foarte mult. Am făcut actualizarea proiectului tehnic, am transmis totul către CNI și urmează să facem predarea de amplasament. Compania Națională va gestiona tot ce înseamnă achiziții și implementarea proiectului. Acestea sunt procedurile în România, uneori durează mai mult documentația decât execuția. În România, din păcate, nu s-a înțeles că documentațiile trebuie să dureze mai puțin ca timp decât execuția”, a declarat directorul Muzeului Astra.

Cât privește celălalt mare proiect de investiții, construirea de la zero pe Calea Poplăcii a unei noi porți de acces în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cu parcare și spații de servicii, Ciprian Ștefan Anghel spune că anul acesta vom vedea mari progrese.

”Facem studiul de fezabilitate pentru acest proiect pentru că există mai multe posibilități de finanțare, fie prin Programul Operațional, fie prin viitoarele fonduri norvegiene, dar și acolo este nevoie de plan urbanistic. Din nou povestim despre documentații care durează luni de zile. Proiectul prevede inclusiv o clădire nouă acolo, cel puțin 12 luni vor dura apoi lucrările. De ce am constatat că avem această nevoie? Vine centura Sibiului de sud care traversează Calea Poplăcii, apoi este Clujul, pentru noi reprezintă o piață când face o oră și jumătate până la Sibiu pe autostradă. Coboară de pe autostradă direct în muzeu, nu mai trebuie să traverseze tot orașul. Vin în Calea Poplăcii, parcare, intrare, poftiți, consumați act cultural de calitate!”, a mai declarat Ciprian Ștefan Anghel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 3406

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Un sibian

Acum 3 ani

in prezent sunt f f multe probleme mici nerezolvate la muzeul Astra! un exemplu ar fi parcarea golaneasca pentru angajati si zecile de becuri arse!!! d-nul Stefan considera ca inca o biserica (cam asta s-a construit in 2020-2021 la muzeu!) reprezinta "act cultural de calitate"...ar fi surprins sa afle parerea celor care viziteaza muzeul (chiar daca vin de la Cluj)!!!
Raspunde

Roger

Acum 3 ani

Văd că sunt unii care au alergie la biserici, nici măcar la muzeu nu le mai suportă. Ăștia numai când văd baruri queer mai recunosc un „act cultural de calitate”.
Raspunde

Poplacean

Acum 3 ani

Iesirea din Sibiu spre Poplaca inca e deocamdata "virgina" spre deosebire de toate celelalte iesiri ale orasului spre comunele apropiate. Consiliul Judetean are ocazia de a face o treaba occidentala in care organizarea si viziunea spre viitor ar trebui sa primeze. Se poate face o poarta de acces exemplara spre muzeu, o pista de biciclete exemplara precum si o cale de acces de la viitoarea centura (hehe, la pastele cailor) la standarde demne de 2022. Acum eu sunt un pesimist convins, dar totusi nu ma pot abtine sa nu le atrag atentia spre cum ar trebui sa arate lucrurile pe care le facem de la ZERO.
Raspunde

Florin

Acum 3 ani

Atentie la inghesuirea tot mai mare a caselor!! Atmosfera extraordinara de sat care exista in muzeu se va pierde daca continuati sa inghesuiti tot mai multe case!! deja incepe sa fie inghesuiala. mult mai bine ic ar fi ca noile monumente sa fie amplasate pe o alee noua nu printre monumentele deja existente.
Raspunde

Silviu

Acum 3 ani

Muzeul se afla intr-o stare de degradare continua, in special de cand s-a redus numarul ingrijitorilor de case. Da, acei pensionari care aveau in grija cateva case fiecare, cultivau legume si flori, dadeau explicatii turistilor. Straturile din gradina si muscatele de pe prispa contribuiau decisiv la aerul de autenticitate a satului romanesc. Si mai ales pazeau casele si la nevoie mai bateau un cui. Acum tot muzeul pare un sat parasit, case zavorate si porti care stau sa cada. Pacat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus