Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
18°C

O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi chiar de ziua ei. Trupul nu a fost încă recuperat

O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi chiar de ziua ei. Trupul nu a fost încă recuperat

O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut viața miercuri, 12 ianuarie, în Munții Bucegi chiar de ziua ei, anunță salvamontiștii din Bușteni. Trupul tinerei a fost găsit în această dimineață, însă, nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor meteo.

Salvamontiștii din Bușteni anunță pe pagina de facebok a instituției că o alpinistă cu experiență din Brasov și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Aceștia povestesc că fata mai are o soră geamănă și ca s-o omagieze a ales să parcurgă traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, a mers singură pe traseu, iar în jurul amiezii nu a mai răspuns la telefon.

„Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singura în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, scriu salvamontiștii.

Apelul de urgență a fost primit în jurul orei 18.00, iar o echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea.

„O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”, mai povestesc salvamontiștii.

În dimineața acestei zile cea de-a treia echipă a reuși localizarea victimei. Aceasta a căzut pe un versant SE-stic și nu prezenta semne vitale. Pentru că accesul era foarte dificil s-a solicitat ajutorul unui elicopter.

„După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă”, încheie salvatorii montani.  

Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Sursa foto principal: Facebook alpinistă 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus