Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi chiar de ziua ei. Trupul nu a fost încă recuperat

O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi chiar de ziua ei. Trupul nu a fost încă recuperat

O alpinistă cu experiență din Brașov și-a pierdut viața miercuri, 12 ianuarie, în Munții Bucegi chiar de ziua ei, anunță salvamontiștii din Bușteni. Trupul tinerei a fost găsit în această dimineață, însă, nu a putut fi recuperat din cauza condițiilor meteo.

Salvamontiștii din Bușteni anunță pe pagina de facebok a instituției că o alpinistă cu experiență din Brasov și-a pierdut ieri viața în Munții Bucegi, chiar de ziua ei de naștere. Aceștia povestesc că fata mai are o soră geamănă și ca s-o omagieze a ales să parcurgă traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, a mers singură pe traseu, iar în jurul amiezii nu a mai răspuns la telefon.

„Pentru că mai are o soră geamănă, aceasta a vrut să omagieze, parcurgând traseul Albișoara Gemenelor. Din păcate, nu și-a găsit niciun partener de drum și a plecat singura în traseu. Pe la amiază, aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze”, scriu salvamontiștii.

Apelul de urgență a fost primit în jurul orei 18.00, iar o echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea.

„O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”, mai povestesc salvamontiștii.

În dimineața acestei zile cea de-a treia echipă a reuși localizarea victimei. Aceasta a căzut pe un versant SE-stic și nu prezenta semne vitale. Pentru că accesul era foarte dificil s-a solicitat ajutorul unui elicopter.

„După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă”, încheie salvatorii montani.  

Acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.

Sursa foto principal: Facebook alpinistă 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus