Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
-2°C

Toate școlile trec în on-line când paturile Covid ajung la 75%, grad de ocupare. Scenariile pentru județul Sibiu

Toate școlile trec în on-line când paturile Covid ajung la 75%, grad de ocupare. Scenariile pentru județul Sibiu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre privind modificarea condițiilor de organizare a activității în unitățile de învățământ, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, va fi permisă desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid, până la cel mult 75%. În momentul de față, în spitalele din județul Sibiu sunt internați 63 de pacienți în cele 564 de paturi, cifră dată de DSP ca fiind capacitatea maximă pentru bolnavii covid din județ, în cazul unui val pandemic.

Prin HCNSU nr.3/2022 s-a aprobat abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Principalele modificări sunt desfășurarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%. Dacă această rată de ocupare va deveni mai mare de 75% atunci desfășurarea cursurilor se va face în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se va face în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor a fost mai mare de 75% și aceasta scade la sub 70% la nivel județean.

Direcțiile de Sănătate Publică vor avea obligativitatea de publicare pe site-ul propriu a ratei de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi, pe baza datelor existente în platforma „Alerte MS”.

Se vor suspenda cursurile cu prezență fizică pentru o perioadă de 10 zile la nivelul unităților de învățământ preuniversitar/conexe, la apariția a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.

Recordul valului IV în Sibiu a fost de 486 paturi ocupate (86,17%)

În județul Sibiu, potrivit DSP, în spitale sunt 564 de paturi alocate bolnavilor de COVID. Asta înseamnă că, în momentul în care în spitale vor fi internați 423 de sibieni bolnavi de Covid, toate școlile din județ vor intra în on-line. 

Conform ultimei raportări transmise de Instituția Prefectului, în județul Sibiu sunt acum ocupate 63 de paturi în secțiile Covid ale spitalelor din județ, ceea ce reprezintă 11,17%, procent de ocupare, dacă ne raportăm la numărul maxim de paturi ce pot fi amenajate pentru bolnavii infectați cu SARS CoV-2, de 564, anunțate de DSP Sibiu la finalul anului trecut.

În valul IV, recordul de pacienți internați cu Covid în județul Sibiu s-a produs în 17 noiembrie 2021, când s-au numărat 486 paturi ocupate, iar cel mai mare număr de pacienți internați, 516, a fost în 31 octombrie. La acea dată gradul de ocupare a fost de 91,48%. 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Titus

Acum 1 an

Stimata doamna Raluca: "on-line" in engleza inseamna "pe-linie" si este un termen specific tehnologiei informationale. "in on-line" cum spuneti Dvs. ar insemna " in pe linie " si nu suna bine. Corect dpdv al ambelor limbi (romana si engleza) ar fi "scolile trec on-line". cu multumiri, T.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus