Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Studiul care stă în spatele deciziei de a opri traficul greu pe Valea Oltului, în week-end: Circulă în medie până la peste 63 de mii de mașini zilnic

Studiul care stă în spatele deciziei de a opri traficul greu pe Valea Oltului, în week-end: Circulă în medie până la peste 63 de mii de mașini zilnic

Un proiect supus dezbaterii publice de către Ministerul Transporturilor prevede interzicerea camioanelor de mare tonaj să circule pe Valea Oltului, în weekend, de vineri, până duminică, pe perioada verii.

În argumentația acestei propuneri au fost prezentate cifrele care arată traficul care se desfășoară pe acest tronson de drum.

Conform datelor de trafic, prezentate în documentul Ministerului Transporturilor, valabile pentru luna august 2021, pe sectorul cuprins între Pitești și Râmnicu Vâlcea al DN7, media zilnică variază între 26.149 vehicule etalon și 46.654 vehicule etalon, iar pe sectorul cuprins între Râmnicu Vâlcea și Veștem al DN7, media zilnică variază între 23.118 vehicule etalon și 63.353 vehicule etalon. ”Nivelul de serviciu pe sectoarele menționate este “F”, caracterizat prin viteza medie de circulație mai mică de 35 km/h, flux de trafic forțat și instabil, libertate nulă de manevră a conducătorilor auto și congestie în trafic. Față de cele arătate, instituirea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decȃt cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe sectorul cuprins între Pitești (intersecția DN7 cu DN7C) - Rȃmnicu Vȃlcea - Veștem (intersecția DN7 cu DN1), în zilele de vineri, sȃmbătă și duminică, în perioada 01 iulie - 31 august se justifică”, se arată în document.

DN 7 Valea Oltului este una dintre cele mai importante rute de tranzit din România, cu trafic greu intens, și nu este pentru prima dată când apare propunerea de restricţionare a circulaţiei autotrenurilor în week-end. Mai ales atunci când pe anumite porțiuni de drum se mai desfășoară și lucrări de modernizare.

Pe timpul verii, pe tronsonul Piteşti – Râmnicu Vâlcea (înainte de Deduleşti- Dealul Negru) s-au desfășurat lucrări de consolidare, iar la Câineni, în judeţul Vâlcea, circulația s-a desfășurat greu după ce s-a surpat un zid de sprijin.

Și din aceste motive, pe timpul verii trecute, cozile s-au întins pe mai mulţi kilometri pe acest tronson de drum.

Pe de altă parte, și acum există restricții de trafic. Camioanele cu greutate mai mare de 7,5 tone au interzis să circule pe acest drum în zilele de sărbătoare legală.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus