Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

A început construcția noului complex hotelier de lângă parcul Sub Arini. Ajutor de stat de 3 milioane de euro

A început construcția noului complex hotelier de lângă parcul Sub Arini. Ajutor de stat de 3 milioane de euro

Compania Arini Hospitality a demarat recent lucrările de construcție a unui nou complex hotelier în Sibiu, în imediata vecinătate a parcului Sub Arini, pe terenul fostei fabrici Arsenal.

Proiectul prevede edificarea a două hoteluri, ambele vor funcționa sub brandul Accor: Mercure Sibiu Sub Arini Park Arini & ibis Styles Sibiu Sub Arini Park. Complexul se va întinde pe o suprafață de 7.500 de mp de teren.

Compania Arini Hospitality este societatea înfiinţată de către Compa Sibiu pentru dezvoltarea acestui proiect, producătorul de componente auto Compa Sibiu fiind unic acționar. De altfel, Compa anunța încă de la finalul anului 2020 parafarea unei înțelegeri cu lanțul hotelier Accor pentru dezvoltarea celor două hoteluri.

Așa va arăta hotelul ibis Styles Sibiu Sub Arini Park

„Am ales acest parteneriat cu Accor ca parte a strategiei noastre de diversificare și reducere a dependenței de un singur domeniu industrial. Suntem siguri că împreună cu unul dintre cei mai importanți operatori din industria ospitalității vom reuși să creăm atât o nouă sursă de venit pentru Compa cât și un proiect de care să putem fi mândri și care să aducă un real beneficiu orașului Sibiu și comunității noastre”, spunea la momentul respectiv Ioan Deac, Director General și Președintele Consiliului de Administratie al Compa S.A..

Mercure Sibiu Sub Arini Park va funcționa într-o construcție nouă și va cuprinde 121 de camere, o sală de evenimente generoasă și patru săli de conferințe de dimensiuni diferite. Amplasat într-o fostă clădire industrială, ibis Styles Sibiu Sub Arini Park va avea 72 de camere.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ șase milioane de euro, din care jumătate reprezintă ajutor de stat de la Ministerul Finanțelor. În toamna anului trecut Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Societăţii Compa S.A. Sibiu a aprobat contractarea de către societatea afiliată Arini Hospitality SRL ”a unui împrumut bancar necesar finanţării ajutorului de stat obţinut prin acordul de finanţare emis de Ministerul Finanţelor în valoare de peste 14,8 mil. lei”, scria Ziarul Financiar.

Mercure Sibiu Sub Arini Park ar urma să fie deschis anul acesta, în vreme ce ibis Styles Sibiu Sub Arini Park îşi va deschide uşile pentru turişti în 2023.

Lanțul hotelier Accor deține sau administrează aproximativ 4.800 de hoteluri și unități de cazare în mai bine de 100 de țări din lume.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 14493

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Roman Jmenatov

Acum 4 luni

"Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ șase milioane de euro, din care jumătate reprezintă ajutor de stat de la Ministerul Finanțelor..." De cand statul roman finanteaza pe o piata concurentiala anumite proiecte in detrimentul altora? Miroase de la o posta a coruptie si jocuri politice... Nu mai pomenesc ca o companie ce produce/producea componente auto, intr-un alt stat civilizat si de drept ar avea mari probleme in a intra pe o alta piata concurentiala folosindu-si terenul mostenit, si ala cu cantec.
Raspunde

Stanciu

Acum 4 luni

Ajutorul de stat de 3 milioane de euro e un imprumut de la stat sau bani moka? Ca nu mai inteleg. Pt reabilitarea unui monument istoric important nu zic sa nu se dea bani. Dar pt hotel?! In caz de leucemie chiar daca ai jumatate din suma (150.000 euro total pt transplant maduva) te poti uita la ei ca de la stat nu primesti nimic dupa o viata de cotizare. Statul poate iti da dupa ce faci toate cele 20 de sedinte de chimioterapie (non-stiinta in zilele noastre, otravire si atat), ca poate mori intre timp si scapa de tine. In schimb aruncam cu bani pt stadion, hoteluri si pensiuni.
Raspunde

Rostogan

Acum 4 luni

@conducerea COMPA SA. Si uite asa va alegeti cu multi parai in buzunar, multa "carne in frigider" din partea sibienilor si vesnica uitare. Ia sa fi facut voi o extensie a parcului acolo: ati fi ramas in memoria orasului.
Raspunde

UnPSDist mandru

Acum 3 luni

mai prostogan , nu te supara, da' de ce nu cedezi tu din curtea ta si faci parc sau uite o idee , o toaleta publica? cat tot sunt putine. asa te vom tine minte in cele mai intime momente. hm?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin O

Acum 4 luni

Felicitari, Compa!
Raspunde

Lola

Acum 4 luni

Hidoasa constructia din imaginea ”Așa va arăta hotelul ibis Styles Sibiu Sub Arini Park”. Ca sa nu mai vorbim despre incadrarea in arhitectura zonei ...
Raspunde

Adriana

Acum 3 luni

Pentru această construcție s-a făcut Consultare publică, cum este obligatoriu să se facă?

Raspunde

Gheorghe

Acum 3 luni

Incredibil. Pentru santate nu sunt bani, dar pentru carciumi avem milioane de euro. Se poate numi crima cu premeditare. Doamne da-ne minte ca am luat-o rau pe aratura.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus