Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Protest inedit anunțat de elevii sibieni pentru ziua de luni

Protest inedit anunțat de elevii sibieni pentru ziua de luni

Pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia Ministerului Educației de a reduce semnificativ numărul burselor, elevii sibieni anunță că se vor îmbrăca luni în negru la școală.

Consiliul Județean al Elevilor Sibiu a transmis sâmbătă un comunicat de presă prin care arată că decizia ministerului va avea doar efecte negative asupra învățământului.

”Situația burselor de merit este una ce devine din ce în ce mai îngrijorătoare. Dincolo de faptul că schimbarea criteriilor de acordare face parte dintr-un lung șir de experimente și incertitudini în domeniul educațional, ne așteptăm ca aceasta să fie în detrimentul elevilor”, scrie în comunicat.

În primul rând, abandonul școlar va fi în creștere, iar mediile vor fi în scădere pentru că elevii care nu mai întrunesc criteriile vor fi demotivați.

În al doilea rând, arată Consiliul Județean al Elevilor, nu se poate aduce ca argument faptul că elevii nu merită burse din cauză că au avut note prea mari în online. Bursele au rolul unor stimuli ce trebuie menținuți mai ales în momentul în care un număr atât de mare de elevi întruneau criteriile de acordare.

În concluzie, demersul Consiliului Județean al Elevilor Sibiu va coincide cu cel al celorlalte CJE-uri, și anume în prima zi din semestrul al doilea, prima zi în care intră în vigoare aceste criterii, îndeamnă elevii să poarte obiecte vestimentare negre, în semn de protest.

„În aceste momente, în care o mare pare dintre elevi sunt nedreptățiți, este nevoie să dăm dovadă de unitate, dar și de maturitate. Sperăm ca din aceaztă acțiune să reiasă faptul că schimbarea nu e în interesul nostru.” a declarat Tudor Terian-Dan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2832

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Aci Duțu

Acum 2 ani

" pentru că elevii care nu mai întrunesc criteriile vor fi demotivați." no dacă nu-s motivați să învețe mai bine, nu mai ia. da n-ați vrea să vă dea la toți burse, că aveți meritul că vă duceți până la școală? eu am avut bursă la o universitate din altă parte de lume pentru că eram în primii 3% după note. cam asta asta înseamnă merit la cei cu performanțe educaționale. burta pe carte, copii!
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 2 ani

Dutule, in sfarsit un comentariu bun! Mai incearca si cu alta ocazie!
Raspunde

@DUTULE

Acum 2 ani

Mai du-te ma ,dutule! Dupa stilul "smuls" si precaritatea ideilor, cred ca ai fost bursier la Univ. " Mongolia Interioara" din Kyrghistan.
Raspunde

Popa

Acum 2 ani

Mai, dupa ce nu invatati mai nimic, mai vreti si burse de la 8,50. Nu va e rusine? 8,50 e performanta? Imbracati-va cum vreti, dar puneti mana si invatati , nu mai asteptarri pomana ca sa va cumparati tigari si energizante!
Raspunde

Sn

Acum 2 ani

Vorbesc in cunostinta de cauza activand in adminstratia publica locala, de unde bugetul de stat colecteaza taxe gen TVA etc, iar la rectificari nu li se dau unor primarii cu buget mediu spre mare nici macar TVA ul , ce sa mai zicem de sume suplimentare. Asa ca nu are STATUL decat sa finanteze invatamantul, nu sa paseze acest lucru pe primarii, mai ales cele de comune, asta ar insemna sa puna primariile alte taxe in plus cetatenilor pentru a finanta ceea ce autorul articolului sustine! Deloc fezabil! Eu doresc autorului articolului sa lucreze macar o luna intr-o primarie de comuna , asa cum suntem mulți din cunoscuții mei, ca functionar public cu salariul minim pe economie dupa 10-15 ani de vechime si apoi sa vorbeasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus