Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Protest: Profesorii din Sibiu nu vor intra la clasă timp de două ore

Protest: Profesorii din Sibiu nu vor intra la clasă timp de două ore

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, profesorii din Sibiu vor protesta prin lipsirea de la cursuri timp de două ore. Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Judeţean (SIP), prof. Teodor Fârțonea 3.100 de cadre didactice au semnat deja pentru acest protest.

Miercuri, 19 ianuarie, o mare parte dintre dascălii din Sibiu vor protesta prin lipsirea de la cursuri timp de două ore. 

„Este notificat în toate unitățile și la inspectorat, miercuri, în jurul orelor 11.00 – 13.00, depinde exact de orarul școlii, timp de două ore se va întrerupe activitatea. Vor fi anunțați și părinții și copiii de scurtarea programului, fie vor pleca mai devreme cu o oră sau două, în funcție de orar, ori vin mai târziu”, spune prof. Teodor Fârțonea.

Acesta a precizat că, o situație specială va fi în cazul grădinițelor cu program prelungit unde cadrele didactice nu vor putea participa.

„Nu avem ce face cu cei mici în cazul grădinițelor cu program prelungit, dar la cele cu program normal, părinții vor fi anunțați să-ți ia copiii cu două ore mai devreme. Dacă nu se va putea, aceștia vor fi supravegheați în continuare, pentru că nu-i putem, lăsa. La fel va fi și cu cei de la clasa pregătitoare, care vor termina mai repede, dar cei rămași vor fi supravegeați”.

La protest vor participa toate cadrele didactice care și-au exprimat pe referendumul lansat de sindicat dorința de a participa la protest și de asemenea, vor participa și cei care fac parte din celălalt sindicat, din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Principalele revendicări se referă la alocarea bugetară, de unde a început totul, apoi nerespectarea legii salarizării în care dascălii au fost tot amânați, restanțele de plată pentru orele, dar și multe alte nemulțumiri strânse în ultimii doi ani.  

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

10 comentarii

Munteanu

Acum 4 luni

Nu va lasati! Sa se dea profesorilor respectul cuvenit!
Raspunde

Teo

Acum 4 luni

Respectul se castiga,nu ti-l da nimeni.La calitatea muncii prestate de majoritatea cadrelor didactice,care numai vacante si salarii mari viseaza,care fac din greu meditatii la domiciliu in detrimentul predarii la clasa ,nu mai putem vorbi de respect.
Raspunde

Contra

Acum 4 luni

Mai du-te, mai Teo! Ce le stii tu pe toate! Daca elevii sunt tot cu ochii in telefon ce sa invete? Poate daca le-ar preda profesorii despre Tik-Tok ar fi mai receptivi! Educa-ti copiii!
Raspunde

Rob

Acum 4 luni

Când câștigi 2500-3000 net, poți da și meditații de 100 de lei. Nu toți dau meditații pentru case în centru, majoritatea dau pentru facturile de acasă.
Raspunde

Popa

Acum 4 luni

Dl, profesor din prim plan mi-e cunoscut de prin cartier. Oare ce disciplina preda?
Raspunde

Ana

Acum 4 luni

Daca părintele unui copil, merge la școală, roagă profesorul sa îl lase să predea 15 minute din ora(fara plan de lecție, etc.) și se descurca fara ajutorul elevilor...atunci își poate da cu părerea, ce merita sau nu profesorii!
Raspunde

Ana

Acum 4 luni

Daca un părinte, merge cu copilul la școală, roagă profesorul sa îl lase să vorbească în fața clasei primele 15 minute(fara plan de lecție, etc.) și se descurca, fara ajutorul elevilor...acela sa își de-a cu părerea asupra drepturilor profesorilor.
Raspunde

Werder Keul

Acum 4 luni

De ce acesti profesori nu iau exemplul domnului profesor Iohannis, care fiind un profesoraș mediocru de sat, a reușit să castige o avere din meditații la fizică? Ce se tot plang atat?
Raspunde

Unu

Acum 4 luni

Asta stiu oamenii de rand! SIE stie altceva despre el!

Raspunde

Sb

Acum 4 luni

Eu invit profesorii sa lucreze intr-o primarie de comuna cu salariul minim pe economie ca functionar public dupa 10-15 ani vechime si apoi sa vorbeasca. Nu cu 65 de zile lucratoare concediu,ci doar cu 21-25, nu cu libere de ziua inv. sau alte inventii, cu 8 ore la birou/scoala, nu cu 4.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus