O echipă de biologi chinezi au reuşit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare, care îl face mai propice pentru consum, informează miercuri agenţia oficială Xinhua, citată de EFE și preluată de Agerpres.
Cercetătorii care fac parte din Academia de Ştiinţe pentru Piscicultură au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul.
Carasul, a cărui denumire ştiinţifică este carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, notează Xinhua.
Grupul de experţi a descoperit gena principală, care controlează dezvoltarea acestor oase, printre 1.600 de exemplare.
Încă din 2021, cercetătorii au reuşit să crească un grup de caraşi care au trecut caracteristicile lor genetice la următoarea generaţie.
Acest proiect reprezintă "un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras", potrivit Academiei de Ştiinţe pentru Piscicultură, şi ar putea avea "un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice".
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Gigil sibianu forta
Acum 8 ore
Sorin Stoica
Acum 8 ore
Rădulescu
Acum 9 ore
Popa
Acum 9 ore
Dincă