Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

Cercetătorii chinezi au modificat genetic peștii, astfel încât să nu mai aibă oase intramusculare

Cercetătorii chinezi au modificat genetic peștii, astfel încât să nu mai aibă oase intramusculare

O echipă de biologi chinezi au reuşit să obţină o nouă varietate de caras fără oase intramusculare, care îl face mai propice pentru consum, informează miercuri agenţia oficială Xinhua, citată de EFE și preluată de Agerpres.

Cercetătorii care fac parte din Academia de Ştiinţe pentru Piscicultură au făcut apel la tehnica editării genetice pentru a desfăşura proiectul.

Carasul, a cărui denumire ştiinţifică este carassius carassius, este un peşte foarte popular în China pentru carnea sa fragedă, însă oasele sale intramusculare fac dificil consumul său, deoarece oasele fine pot rămâne înfipte în gât, şi îngreunează totodată procesarea lui industrială, notează Xinhua.

Grupul de experţi a descoperit gena principală, care controlează dezvoltarea acestor oase, printre 1.600 de exemplare.

Încă din 2021, cercetătorii au reuşit să crească un grup de caraşi care au trecut caracteristicile lor genetice la următoarea generaţie.

Acest proiect reprezintă "un mare avans în creşterea calităţii speciei de caras", potrivit Academiei de Ştiinţe pentru Piscicultură, şi ar putea avea "un mare impact asupra consumului de vieţuitoare acvatice".

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1732

Comentarii

1 comentarii

China comunista

Acum 4 luni

Sa-si manance ei toate lighioanele modificate genetic. Oricum chinezii isi hranesc populatia cu oua facute din plastic si alte minunatii ale stiintei din raiul comunist. Si la noi conducatorii vor sa distruga producatorii de mancare, sa avem de unde importa bunatati chinezesti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus