Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Ziua Internațională a Conservei celebrată de militarii sibieni. Cele mai consumate sunt de carne și de fasole

Ziua Internațională a Conservei celebrată de militarii sibieni. Cele mai consumate sunt de carne și de fasole

Reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu amintesc pe pagina de socializare a unității că astăzi este Ziua Internațională a Cutiei de Conserve. Postarea este cu atât mai interesantă cu cât această invenție a fost și este foarte folosită de către soldați datorită proprietăților sale de păstrare. Potrivit postării, cele mai consumate conserve în armata română sunt cele de carne și fasole.

Puteți citi mai jos, integral, postarea.

„Ziua Internațională a Cutiei de Conserve

Negustorul englez Peter Durand a inventat şi patentat cutia de conserve în anul 1810, prima fabrică de cutii de conserve fiind construită în Anglia, în anul 1813. Potrivit unui raport consular austriac, aflat în arhiva Bibliotecii Academiei Române (mapa VII, 2 iunie 1844), în România, prima fabrică de acest gen a fost pusă în funcţiune în anul 1844, în oraşul Galaţi.

În armată, primii care au adoptat noua invenție au fost marinarii francezi și britanici. Datorită proprietăţii sale de păstrare a alimentelor, conserva a fost utilizată și de către armata română, cele mai consumate fiind conserva de carne și cea de fasole”, scrie pe pagina de socializare a Academiei.

Foto credit: Daniela Oană (sursa facebook)

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Muresan

Acum 3 luni

Sa le mance ei cu neamul lor!
Raspunde

S

Acum 3 luni

Nu mai sunt conservele de fasole cu costita de altadata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus