Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Un antreprenor născut în Sibiu a creat un start-up în SUA, evaluat astăzi la 1,4 miliarde de dolari

Un antreprenor născut în Sibiu a creat un start-up în SUA, evaluat astăzi la 1,4 miliarde de dolari

Un tânăr antreprenor, originar din Sibiu, deține o afacere de câteva miliarde de dolari, în Statele Unite. Larry Gâdea a lucrat pentru Google, Twitter și Shopify, înainte de a ajunge să fondeze un start-up care, din 2013 până în prezent, a ajuns să valoreze 1,4 miliarde de dolari, relatează jurnaliștii de la startupcafe.ro

Larry Gâdea s-a născut în Sibiu, în 1987. Trei ani mai târziu, părinții săi au plecat cu el întâi în Germania, apoi în Canada. În 2009, Larry s-a mutat în SUA, la San Francisco. Tânărul este inginer de software, și-a făcut ucenicia la Google și a lucrat la companii cunoscute la nivel mondial, precum Twitter și Shopify. Ulterior, a fondat un start-up IT, denumit Envoy care acum este evaluat la 1,4 miliarde de dolari, în urma celei mai recente runde de investiții pe care a obținut-o la început de an 2022.

Sediul central al afacerii sale se află la San Francisco, un mare pol tehnologic al SUA. Envoy este considerat „unicorn”, valoarea crescându-i la 1,4 miliarde de dolari după ce, recent, a mai obținut o rundă de investiții de 111 milioane de dolari.

Envoy este un serviciu de înregistrare a vizitatorilor care intră într-o companie. Sistemul funcționează printr-o aplicație de mobil cu funcții care variază de la preînregistrarea vizitelor si adăugarea in calendar, pana la notificarea angajaților atunci când sunt vizitați sau a executivilor atunci când ajung partenerii cu care trebuie sa se întâlnească, pana la tipărirea insignelor personalizate cu logo-ul companiei si toate datele vizitatorilor, inclusiv fotografie, semnarea unor contracte de confidențialitate la intrarea in sediu, dar si integrarea mai multor birouri ale companiilor.

Deși serviciile sale se adresează birourilor și altor sedii fizice, Larry Gâdea spune că Envoy a crescut cel mai mult acum, pe timp de pandemie, în ciuda ascensiunii telemuncii sau a valului de demisii de la job supranumit „marea demisioneală”.  

„Aceasta se datorează faptului că firmele își doresc să se întoarcă în birouri și au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi pentru a reconstrui comunitatea. (...) Locul de muncă aduce oamenii împreună și le amintește de țelurile comune,  în afara propriilor dorințe. Permite companiilor să reunească oamenii sub o misiune, o viziune și o cultură comune. Acest lucru conduce la angajați mai implicați și la companii mult mai eficiente. Hibrid sau full-time, nu contează, companiile vor face tot ce este nevoie pentru a aduce oamenii înapoi la sediu și au nevoie de ajutor” - a comentat antreprenorul de origine română, pe blogul Envoy, citat de startupcafe.ro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2697

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 8 luni

Cred ca antreprenorul nici nu-si mai aminteste de Sibiu... Dar, de, e de-al nostru!
Raspunde

Karakal

Acum 8 luni

In 2025 dupa marea criza economica toate fonfleurile astea umflate o sa fie minu ca valoare.
Raspunde

Bambolero

Acum 8 luni

criza va veni abia în 2055
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus