Joi,
10.10.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Aproape 1.000 de copii cu risc de abandon şcolar din Sibiu şi Mureş, într-un program cu finanţare norvegiană de peste un milion de euro

Aproape 1.000 de copii cu risc de abandon şcolar din Sibiu şi Mureş, într-un program cu finanţare norvegiană de peste un milion de euro

980 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, în situații de risc de abandon școlar, din 12 școli din județele Sibiu și Mureș, majoritatea din mediul rural, vor beneficia de activități educaționale, non-formale și de integrare socială pentru prevenirea abandonului școlar și părăsirii timpurii a școlii. Toate acestea sunt posibile prin proiectul „Acces spre succes”, finanțat prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Conferința online de lansare a proiectului, organizată de Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), a avut loc în perioada 19-20 ianuarie, cu prezența unui număr de peste 70 de participanți. 

Proiectul Acces spre succes își propune să aducă o contribuție activă la creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivel local și național prin îmbunătățirea competențelor formale și non-formale ale copiilor din ciclul gimnazial, creșterea gradului de promovabilitate a acestora în licee și prin dezvoltarea abilităților, cunoștințelor și competențelor necesare profesionale pentru locuri de muncă cu un grad de calificare mai ridicat”, transmit organizatorii conferinței într-un comunicat de presă.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 2 ani și jumătate, în perioada septembrie 2021 - februarie 2024, în localitățile Agnita, Alma, Axente Sever, Marpod, Cârţişoara, Cristian, Răşinari (județul Sibiu) si Albești, Saschiz, Târnăveni, Sîncraiu de Mureş (județul Mureș).

„În cadrul conferinței de lansare a proiectului, prezentările au inclus mai multe tematici de interes pentru participanți: prezentarea proiectului si activităților, prezentarea metodologiei de selectare și monitorizare a copiilor în situații de risc, schimb de experiență în identificarea și monitorizarea copiilor în situații de risc, stimularea creativității și implicării copiilor prin evenimente de tip hackathon în proiectul Acces spre Succes, prezentarea planului de formare profesori în cadrul proiectului Acces spre Succes”, mai arată organizatorii evenimentului.

Proiectul beneficiază de un grant în valoare de 1.448.247 € oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală. Obiectivul proiectului vizează creșterea participării școlare cu cel puțin 10% a unui număr de 400 de copii din grupul țintă primar și creșterea ratei de tranziție în învățământul școlar superior (clasa a-IX-a) cu 1,5% pe perioada implementării proiectului. Institutiile partenere implicate în acest proiect sunt: Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare (FECID), România; Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, România; Inspectoratul Școlar Județean Mures, România; University of South-Eastern, Norvegia; Innovius As, Norvegia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus