Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Consilier local de la Partidul Verde, arestat în ”Dosarul defrișărilor”. Patru inculpați sunt trimiși în arest, iar ceilalți cinci, în arest la domiciliu

Consilier local de la Partidul Verde, arestat în ”Dosarul defrișărilor”. Patru inculpați sunt trimiși în arest, iar ceilalți cinci, în arest la domiciliu

Costel Sasu, Dumitru Cătălin Jurca, Vasile Zav, Nicolae I. Pampu, Petru Părău, Nicolae N. Pampu, Ioan Aurel Lazăr, Nicolae Topîrcean, Ilie Vasile Câmpeanu sunt inculpații din dosarul care implică tăierea ilegală a peste 100 de arbori în comunele Gura Râului, Păltiniș și Cristian.

În ședința Tribunalului Sibiu de joi, instanța a decis ca în baza probelor administrate de procurori, patru inculpați să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Este vorba de Costel Sasu, Dumitru Cătălin Jurca, Vasile Zăvoi și Nicolae I. Pampu.

Cei patru sunt acuzați de constituire de grup criminal organizat, instigare la tăiere ilegală de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal, şi instigare la delapidare.

Printre aceștia se află și doi sibieni cu activitate politică: Costel Sasu și Dumitru Cătălin Jurca. Sasu este consilier local în comuna Gura Rîului, din partea Partidului Verde. ”Este consilier, vom vedea acum dacă își mai poate sau nu desfășura mandatul în continuare. Mandatul trecut a reprezentat PNL, acum a fost ales pe listele Partidului Verde”, spune primarul din Gura Rîului, Gheorghe Călin. La alegerile din 2020, Partidul Verde a obținut la Gura Rîului 18,67% din voturi, promovând în consiliul local trei persoane.

Dumitru Cătălin Jurca este un fost consilier al comunei Cristian din partea ALDE. ”A fost consilier, acum nu mai e. Eu nu știu nimic de dosarul ăsta, nu m-a informat nimeni cu nimic. Știu doar că i-a luat, mai departe de atât, vom vedea”, a declarat primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea.

”Ei sunt lucrători silvici, chiar consilieri locali și prin interpuși conduc societăți legate de silvicultură. Nu au firme pe numele lor, pentru că ar fi incompatibili, sunt neamuri”, spun sursele Turnul Sfatului.

Pentru ceilalți inculpați, Vasile Zav, Petru Părău, Nicolae N. Pampu, Ioan Aurel Lazăr, Nicolae Topîrcean și Ilie Vasile Câmpeanu s-a decis arestul la domiciliu cu o serie de restricții. Astfel, aceștia trebuie să se prezinte în fața instanței ori de câte ori sunt chemați, să nu comunice cu restul inculpaților și să nu-și exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia au săvârşit fapta.

Aceștia sunt acuzați de tăiere ilegală de arbori şi complicitate la delapidare.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunțat ieri că peste 125 de arbori de pe raza comunelor Gura Râului, Păltiniş şi Cristian au fost tăiați ilegal, după ce 9 sibieni, oameni de afaceri și angajați ai ocoalelor silvice, au falsificat documente, reușind să producă daune de aproximativ 100.000 de lei, doar în perioada decembrie 2020-iunie 2021.

”În cursul anului 2021 mai multe persoane, unele fiind administratori ai unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul silvic sau având legături cu astfel de societăţi, beneficiind de complicitatea unor membri ai personalului silvic, au tăiat fără drept şi sustras material lemnos de pe raza localităţilor Gura Râului, Păltiniş şi Cristian. (...) În perioada decembrie 2020 – iunie 2021 aceştia au tăiat în mod ilegal şi sustras din fondul forestier un număr de 125 de arbori de specii diferite, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei fără TVA”, se arată într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Citește și:

Dosarul defrișărilor: Peste 100 de arbori tăiați ilegal în județ, cu complicitatea silvicultorilor și a firmelor de exploatare forestieră

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4393

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Claus

Acum 2 ani

Ce legi aspre...ne vede Dumnezeu,arest la domiciliu?Sa stau in propriul confort sa ma uit la sacii de bani stransi din furtisaguri,sa nu pot iesi afara sa imi iau un BMW,o vila...
Raspunde

Tihon Merluciu

Acum 2 ani

Suntem mandri de vlastarele neamului romanesc si de mostenirea strabuna sfanta! Ce e romanesc nu piere!
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 2 ani

Alin Bratu, îți precizez că Păltiniș este o stațiune turistică care se afla din punct de vedere administrativ în componența municipiului Sibiu. De unde ai scos comuna Păltiniș?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus