Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cod galben de viscol și ninsori în Sibiu, până luni. Polițiștii sibieni: nu porniți la drum fără cauciucuri de iarnă și rezervă de combustibil

Cod galben de viscol și ninsori în Sibiu, până luni. Polițiștii sibieni: nu porniți la drum fără cauciucuri de iarnă și rezervă de combustibil

Meteorologii au emis sâmbătă un cod galben de viscol și ninsori însemnate cantitativ pentru sudul județului Sibiu, avertizare valabilă până luni, 24 ianuarie. Polițiștii sibieni recomndă conducătorilor auto să nu plece la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

ANM România a emis avertizarea meteo pentru perioada 22 ianuarie, ora 17 - 24 ianuarie, ora 10. Sunt anunțate viscol și ninsori însemnate cantitativ.

"În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent", transmit meteorologii.

Citește și FOTO Primărie: utilajele de deszăpezire intervin pe străzile din Sibiu de la ora 16.30

Citește și FOTO Sibienii s-au bucurat de prima ninsoare mai serioasă din 2022

Având în vedere prognoza meteo, polițiștii rutieri sibieni le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă  - anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.
 
În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus