Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Un TIR cu cauciucurile „coapte” a derapat aseară pe autostrada A1

Un TIR cu cauciucurile „coapte” a derapat aseară pe autostrada A1

Cauciucurile uzate contribuie adeseori la derapajele care au loc în trafic, în timpul căderilor de zăpadă însemnate, așa cum se întâmplă în ultimele două zile. Drumarii dau exemplul unui TIR care a derapat aseară pe autostrada A1 în județul Sibiu care avea cauciucurile "coapte".

Aseară, după ce a început ninsoarea, un TIR a ajuns de-a latul pe A1, după ce a derapat, cauciucurile uzate fiind una dintre cauze, mai spun reprezentanții DRDP Brașov.

foto DPDP Brașov

Având în vedere prognoza meteo, polițiștii rutieri  le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă  - anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.
 
În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Patri

Acum 3 luni

niciun patron de firma nu verifica uzura cauciucurilor din birou soferul ................e de vina chiar daca anunta seful,partronul etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus