Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Autoritățile îndeamnă părinții să-și trimită copiii în drumeție: ”Să trezim gustul pentru mișcare în aer liber pentru copii și tineri”

Autoritățile îndeamnă părinții să-și trimită copiii în drumeție: ”Să trezim gustul pentru mișcare în aer liber pentru copii și tineri”

În cel de-al doilea an al programului Anii Drumeției, autoritățile județene anunță un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu, cu scopul de a-i convinge pe tineri în ceea ce privește alternativa ecoturismului.

Concret, în baza acestui parteneriat, elevii sibieni vor beneficia de ghidaj gratuit în diferite drumeții care urmează să fie organizate din acesta iarnă. În cadrul drumețiilor, elevii vor beneficia și de activități educative și de descoperire a naturii, arată reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Schi de tură sau drumeție pe rachete de zăpadă sunt printre propunerile autorităților locale pentru cei tineri. ”Ca și până acum, nivelul de dificultate va varia, de la ture ușoare - dedicate începătorilor sau familiilor cu copii, până la ture antrenante - dedicate celor cu experiență. Din dorința de a asigura sustenabilitatea acestor activități, atât pentru ghizii locali de turism, cât și pentru producătorii locali implicați în aceste evenimente, participarea la turele ghidate se va face în schimbul unei taxe modice. Pentru a încuraja un număr cât mai mare de iubitori de drumetie să participe, Consiliul Județean Sibiu continuă să subvenționeze costul, acoperind o parte din cheltuielile de organizare”, se arată în comunicat.

Adela Dadu, Petre Dadu, Florin Ionescu, Daniel Țichindelean, Lorand Peter, Iulian Pănescu, Ioana Pătrășcoiu și Bogdan Muntean sunt ghizii turistici care – la fel ca și anul trecut – sunt așteptați să călăuzească sibienii pe traseele turistice din județ. Experiențe în urma cărora participanții nu doar că descoperă resursele și obiectivele turistice, dar se și familiarizează cu noțiunile de bază ale drumețiilor: de la echipamentul adecvat, la înțelegerea elementelor de signalistică de pe un traseu și urmărirea acestora.

Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu și o practicantă a drumețiilor în zonele de munte, spune că o astfel de inițiativă precum Anii Drumeției are implicații multiple. “Ne dorim să trezim gustul pentru drumeție și mișcare în aer liber pentru copii și tineri, de la cele mai mici vârste. Venim în acest fel în sprijinul părinților care vor o alternativă la timpul petrecut de copii în fața ecranelor. Văd în acest program și o politică locală de promovare a sănătății: cu cât ne formăm mai devreme deprinderile pentru un stil de viață sănătos, cu atât ne cresc șansele de a avea o populație mai puțin predispusă spre sedentarism și îmbolnăviri”, declară Cîmpean.

Anul trecut au fost organizate 27 de drumeții în zona montană și cea colinară a județului. Evenimentele au fost finanțate de către Consiliul Județean Sibiu, iar participarea s-a realizat în mod gratuit, pe baza unei înscrieri prealabile.

Pentru a afla turele pe care le au în plan ghizii Anilor Drumeției, puteți urmări pagina de Facebook a acestui program aici

Sursa foto: Facebook / Anii Drumeției

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Elzorab

Acum 2 ani

Cu masti pe gură?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da, vreti sa uite lumea de crima numita "stati in casa"? cat de ticalosi ati putut fi sa descurajati miscarea in aer liber? nu uitam.
Raspunde

Costel

Acum 2 ani

Da, trimiteti copiii sa fie muscati de cainii slobozi de la stana. Cand vor face ceva in privinta acestora? Nu exista deal dimprejurul Sibiului fara haita lui.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus