Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică, şcolile rămân deschise

Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică, şcolile rămân deschise

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după ce în România au fost înregistrate peste 34.200 de cazuri noi de SARS-CoV-2, că nu există motive de panică, iar şcolile rămân deschise.

Nu există, în momentul de faţă, motive de panică. Important este ca fiecare dintre noi să respectăm regulile, să încurajăm vaccinarea, mai ales în cazul categoriilor vulnerabile la risc. De asemenea, şcolile rămân în continuare deschise. Pe baza algoritmului stabilit legat de existenţa unui focar cu trei cazuri în fiecare clasă. (...) Îmi pare bine că, în sfârşit, Ministerul Educaţiei a reluat programul de testare în şcoli. El poate să fie un bun ajutor, dar mai trebuie lucrat, încât aceste teste să fie efectuate corect de către părinţi, să existe o bună evidenţă a copiilor. Încă un lucru foarte important, l-am auzit în presă, că sunt persoane care îşi trimit copiii cu simptome la şcoală. Un astfel de copil trebuie testat, dar trebuie reţinut la domiciliu şi, din punctul ăsta de vedere, este extrem de importantă activitatea cadrelor didactice şi nedidactice, dimineaţa la triajul epidemiologic sau în cursul zilei, depinde de orar. Copiii cu simptome trebuie să rămână la domiciliu", a spus Rafila în cadrul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Un număr de 34.255 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 14.570 mai mult decât în ziua anterioară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus