Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

14 clase din 74 sunt în on line la Goga. Colegiul nu se închide

14 clase din 74 sunt în on line la Goga. Colegiul nu se închide

La Colegiul Național „Octavian Goga”, din Sibiu, 14 clase au cursurile suspendate, după ce fiecare clasă a avut câte trei elevi bolnavi de COVID în șapte zile. De asemenea, sunt opt profesori infectați cu virusul SARS CoV-2. Nu este o situație ușoară, spune prof. Alexandra Tischer, directorul unității școlare, dar asigură faptul că școala nu va intra în întregime în on line și că se fac toate eforturile pentru a împiedica răspândirea virusului. 

Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit conducerii colegiului, sunt 42 de elevi infectați cu SARS CoV-2 și opt cadre didactice. Cu toate acestea, conform legii, școala rămâne deschisă. Cursurile se vor suspenda doar în momentul în care 50% dintre clase ajung să desfășoare cursuri on line.

„Colegiul nu se închide. N-am fi în litera legii dacă toți elevii ar intra în on line. Nu suntem într-o situație ușoară, dar continuăm așa. Conform Ordinului comun al ministrului sănătății și al ministrului educației, nr.5338/2015/2021, Art 6,  (2), care stipulează faptul că o unitate școlară își suspendă cursurile cu prezență fizică la data suspendării cursurilor la 50% dintre clase, se poate lua această decizie, sau raportat la rata de ocupare la nivel județean a paturilor destinate îngrijirii pacienților infectați cu SARS-COV-2. Aceste condiții nu sunt îndeplinite la ora actuală. Însă, trebuie să reiterez un fapt esențial: colegiul Octavian Goga Sibiu se preocupă permanent de păstrarea condițiilor igienico-sanitare și de prevenire a infectărilor cu virusul SARS-CoV2, la nivelul întregii unități, respectiv a celor 3 spații de funcționare. Cu siguranță, prin efortul conjugat al părinților, elevilor și al personalului angajat, vom reuși să trecem și peste această situație dificilă, raportată la comunitatea noastră de peste 2200 de persoane”, spune prof. Alexandra Tischer.

Potrivit informațiilor oferite de director, în momentul redactării acestei știri Colegiul „Octavian Goga” are 14 clase în care cursurile sunt suspendate și elevii învață on line, 8 profesori și 42 de elevi infectați cu SARS CoV-2 și 4 persoane aflate în carantină după ce au intrat în contact direct cu o persoană testată pozitiv.

Sursa foto: Arhiva TS

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus