Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

USR PLUS Sibiu, mesaj către conducerea centrală: Stop scandal!

USR PLUS Sibiu, mesaj către conducerea centrală: Stop scandal!

Un mesaj scurt, ironic și reprezentativ, a transmis astăzi organizația județeană USR PLUS conducerii centrale, mai exact liderilor Dan Barna și Dacian Cioloș, ale căror viziuni privind conducerea partidului a făcut capul de afiș al ziarelor în ultimele zile.

Pagina de Facebook a organizației sibiene a partidului a avut pentru o oră imaginea grafică a doi copii care se ceartă pe o farfurie cu bomboane. #stopscandal a fost mesajul transmis de USR-iștii sibieni.

”Filiala Sibiu nu poate fi de acord cu scandalurile liderilor de la centru. Noi aici suntem o echipa și încercăm să facem față presiunilor care ne vin din extern. Rugăm liderii să țină cont de muncă consilierilor noștri și să lase lupta pentru momentul următoarelor alegeri interne. Avem treabă, în teren viața e grea și avem nevoie de susținere și nu de permante intrigi”, a declarat pentru Turnul Sfatului, președinta USR Sibiu, Ruxandra Cibu Diaconu.

După o oră mesajul a fost înlăturat. ” Protest scurt și revenim la business as usual”, a completat Cibu Diaconu.

Cine conduce USR PLUS?

Frământările interne din USR au explodat, joi seara, într-o ședință a Biroului Național în care Dacian Cioloș a amenințat că demisionează dacă partidul nu va fi de acord cu programul său politic propus în ședință, el dând chiar și un ultimatum în acest sens.

Pe de altă parte, fostul președinte, sibianul Dan Barna l-a acuzat că vrea să preia partidul „pe persoană fizică”.

Ruptura din USR are legătură cu lupta pentru putere, în condițiile în care forul de conducere al partidului este controlat de apropiații lui Dan Barna după alegerile de anul trecut, scrie Digi24.

În ședința de joi seara, Dacian Cioloș a propus Biroului Național un program pentru perioada 2022-2024 care prevede o serie de reforme interne printre care schimbarea statutului, schimbarea secretarului general și numirea acestuia prin concurs, diminuarea puterii Biroului Național prin externalizarea deciziilor și oprirea excluderilor pe motiv de „delict de opinie”.

Despre reformele propuse de Cioloș, Dan Barna spune, într-un mesaj intern, că au intenția de a muta decizia partidului în afara forului de conducere ales statutar. Acesta îl acuză pe președintele USR că îl „incomodează” majoritatea.

De partea cealaltă, Cioloș acuză luptele interne mărunte și „lipsite de maturitate politică”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Ca la grădiniță

Acum 1 an

Și voi vă mirați că nu vă ia nimeni în serios? Sunteți o adunătură de amatori! Lăsați politica, mai bine mereți și salvați balene.

Raspunde

Poplacean

Acum 1 an

penibil

Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Hipsterii progresisti se bat pe trotinete.
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Tara arde si voi faceti bancuri?
Raspunde

Niște amatori

Acum 1 an

Mai bine s-ar da la o parte, sa vina “profesioniștii” PSD-PNL-UDMR sa facă treaba!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Titi

Acum 1 an

Din partea mea sa dispară acest partid de slugi care reprezintă interesele corporațiilor și corupților de la Bruxelles. Sibieni, când va uitați peste facturi sa multumiți și acestui partid antiromânesc care a cerut insistent liberalizarea pe care al vostru Klaus a acceptat-o.
Raspunde

:))

Acum 1 an

Cine e in poza, Echert si Cibu?
Raspunde

Canaris

Acum 1 an

Indiferent de rezultatul scandalului, vinovați sunteți toți... Pentru ca nu ați putut să vă cuplați cu dorințele electoratului..... Eu sunt un fost votant Usr, dezamăgit de voi... Restul partidelor vai de mama lor.... Vă domină până și ăștia din opoziție.... Eu cred ca în momentul de față suntem milioane care nu avem cu cine să votam.... Voi o să vă certați și nu cred ca o să mai faceți pragul....

Raspunde

@Canaris

Acum 1 an

Si de ce n-ar fi vai si de capul USR-ului? Cu ce s-au dovedit mai buni? Tot ciolanul si puterea ii intereseaza si pe ei!
Raspunde

???

Acum 1 an

Iar nu mi-a aparut comentariul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus