Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Cum e văzut de la Sibiu, scandalul USR la nivel central. De la ”ne afectează”, la ”dezbaterea este un lucru firesc”

Cum e văzut de la Sibiu, scandalul USR la nivel central. De la ”ne afectează”, la ”dezbaterea este un lucru firesc”

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta organizației județene a USR Sibiu apreciază că luptele dintre taberele Cioloș și Barna la nivel central reduce coeziunea organizației. Diana Mureșan, una din cele mai vizibile prezențe USR la nivelul municipiului Sibiu, pare să abordeze mai relaxat disensiunile de la nivel central.

După un ultimatum lansat de președintele USR, Dacian Cioloș, pentru aplicarea programului său politic, urmat de mișcarea lui Dan Barna care a cerut publicarea înregistrării ședinței în care Cioloș a amintit de demisie, membrii din toată țara ai USR sunt împărțiți în diferite tabere. Duminică, la prânz, presa centrală relata despre o scrisoare comună adresată Biroului național al USR, în care împărțirea partidului în diferite tabere era condamnată.

”USR Sibiu a transmis încă de vineri seara mesajul #stopscandal. Aceste tensiuni ne afectează în activitatea noastră în teren și avem nevoie de coeziune”, arată Ruxandra Cibu Deaconu, președinta organizației județene.

Citește și USR PLUS Sibiu, mesaj către conducerea centrală: Stop scandal!

Diana Mureșan, consilier local din partea USR în municipiul Sibiu, descrie tensiunile de la nivel central sub forma unor chestiuni de moment. ”Am convingerea că structurile de conducere au maturitatea de a trece peste acest impas. 

Pentru USR preocupările principale sunt preocupările românilor: gestionarea pandemiei, revenirea economică după trecerea acesteia, criza costurilor crescânde ale energiei, situația geopolitică din estul nostru și problemele locale ale fiecărei localități unde activăm. Acestea sunt prioritățile noastre”.

”USR Sibiu solicită suport și cooperare pe toate palierele pentru acțiunile locale. Organizația este preocupată de proiectele comunităților din județ, de propunerile pentru bugetele comunelor și planurile de dezvoltare. Acesta este mesajul colegilor mei din întreg județul Sibiu”, Ruxandra Cibu Deaconu, președinta organizației județene a USR Sibiu

Chestiunea Barna

Dan Barna este sibianul care a fost nu doar copreședinte USR PLUS, ci și candidatul formațiunii la funcția de președinte al României. În interiorul partidului, însă, nu are imaginea unei persoane care să fi adus pacea între membrii USR și membrii PLUS, nici înainte, și nici după fuziunea celor două formațiuni.

Ruxandra Cibu Deaconu provine din PLUS. Iar la întrebarea ”care este atmosfera în rândul organizației județene ca urmare a acestor tensiuni, având în vedere că Dan Barna este sibian?”, președinta organizației județene proiectează imaginea unei echipe locale sudate. ”În Sibiu am lucrat și lucrăm în echipă, încă de la alegerile europarlamentare. Noi am luat fuziunea în serios, în sensul ei: să fim împreună o forță politică cu impact. Nu dorim să facem partizanat și să adăugăm polemici. Este o situația dificilă pentru toți , tocmai de aceea USR Sibiu pledează pentru soluții constructive, argumente pertinente spre binele întregii organizații”.

Diana Mureșan provine din rândurile USR. Și ea proiectează imaginea unei filiale unite, chiar și în contextul în care de aici provine Dan Barna. ”În organizația noastră dezbaterea este un lucru firesc și cred eu și sănătos. Și cu ocazia acestor tensiuni de la nivel central, fiecare membru a avut ocazia să se exprime liber, fără a fi însă afectată stabilitatea filialei sibiene. Suntem oameni care am făcut pasul spre politică pentru niște idealuri, nu pentru niște oameni”.

Cât despre lupta de la vârful partidului, Diana Mureșan arată că în urma unei dispute Cioloș – Barna, de câștigat ar avea Cătălin Drulă. ”Colegul nostru de filială, Dan Barna, a muncit semnificativ pentru succesul proiectului USR și am încredere că atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș vor contribui în continuare cu înțelepciune la consolidarea acestei singure alternative pentru România europeană și modernă. În situația nefericită în care Dacian Cioloș și-ar depune mandatul, președinte interimar nu ar fi Dan Barna, ci Cătălin Drulă, fiind vicepreședintele ales cu cele mai multe voturi”.

Care este mesajul dumneavoastră către membrii și simpatizanții USR?

”Piedici externe, cât și interne au existat dintotdeauna, dar nu trebuie să pierdem din vedere motivul pentru care am ales să ne implicăm”, Diana Mureșan

”Este o perioadă complicată și complexă. Acum mai mult ca niciodată, aici local, trebuie să arătam că funcționăm în echipă. Din “turnul de fildeș” al conducerii până la “firul ierbii” în teren se află munca voastră, a celor care în fiecare zi faceți totul posibil ca spiritul USRPLUS să continue . Ce ne ține uniți, nu este un lider sau altul, ci credința că putem să construim o Românie mai bună și mai liniștită, una în care să vrem să trăim”, Ruxandra Cibu Deaconu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

!!

Acum 2 ani

Deja faceti spam!
Raspunde

Hipster vegan

Acum 2 ani

Prabusirea agresivilor efemy, care se bat cu posetele, de la USR este cea mai buna veste a ultimilor ani! Le dorim sa faca 4,9% la alegeri si sa se intoarca la baluta zilnica de la dus!
Raspunde

@politruc

Acum 2 ani

Prin anii 90 se scanda noi muncim nu gândim , moarte intelectualilor, salamul cu soia era ridicat la nivel de buletin, se râdea de papionul lui Ratiu. Astăzi toți cei care sunt in afara marii ciumi sunt lgbtisti, efebi, extremiști s.a.m.d. Agenda" ta este transparenta. Problema este că mulți musca la astfel de incitari la ura .Mă și mir că TS permite astfel de comentarii.
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 2 ani

Daca mesajul de mai sus incita la ura, atunci chiar ca nu mai e voie sa spunem nimic. Cel putin, noi, astia care consideram ca marele USR care ne va salva de corupti, de hoti, de vechii politicieni, este cu mult mai mizerabil, josnic, lipsit de scrupule si cu lideri mai mult decat dubiosi fata de celelalte partide. Doamne fereste sa ne spunem opinia reala fata de aceste caricaturi umane, ca hop, se cere sa fim arestati si bagati la puscarie pe viata, fara proces, asa cum le place sibienilor rezistenti, nu? Ei, uite ca mai suntem o mana de oameni care nu suntem imbecili si spalati pe creier. Anti PSD, PNL, AUR si cu siguranta, anti euglenele din USR care se autodistrug singure, de curate si inteligente ce sunt! Oh, happy day!!!
Raspunde

Doamne fereste!

Acum 2 ani

Sa-i pui in aceeasi fraza pe Ion Ratiu si pe glumele de la USR, ar trebui sa constituie infractiune! Ce oameni politici am fi putut avea acum 30 de ani! Te gandesti la partizanii anticomunisti de acum 80 de ani, barbati, haiduci, romani si te uiti la travestitii astia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus