Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Nicolae Ciucă: Salariile și pensiile ar putea crește anul acesta, în funcție de bugetul pe care îl avea Guvernul

Nicolae Ciucă: Salariile și pensiile ar putea crește anul acesta, în funcție de bugetul pe care îl avea Guvernul

Premierul Nicolae Ciucă spune că posibilitatea ca pensiile și salariile să fie mărite anul acesta depinde de bugetul pe care Guvernul îl va avea la dispoziţie, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor la stat, anunță Agerpres.

„Eu sunt foarte optimist, dar şi realist în acelaşi timp şi nu vreau să vând iluzii nimănui, motiv pentru care, în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, în funcţie de colectări (n.r. vor fi crescute salariile și pensiile)", a declarat Nicolae Ciucă.

El a subliniat, legat de colectarea veniturilor la buget, demararea proiectului legat de introducerea facturii electronice de la 1 aprilie, măsură care ar urma să devină obligatorie de la 1 iulie. „Toate celelalte elemente care vor aduce beneficiu în sensul reglementării şi monitorizării trasabilităţii atât a mărfurilor, cât şi a banilor, ne-au dus către concluzia că prin aceste măsuri vom putea să sporim atragerea şi o plată a taxelor cât se poate de aproape de realitate", a declarat Ciucă.

Întrebat dacă statul, în condiţiile în care urmează să crească gradul de colectare la buget, nu ar avea bani astfel încât în acest an, să se gândească, eventual, la o indexare de pensii şi salarii, şeful Executivului a răspuns că "toate aceste măsuri vor fi luate în funcţie de cum evoluează situaţia concretă".

Sursa: agerpres.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus