Luni,
27.06.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Ovidiu Ganț a fost numit ”nazist” de un deputat AUR: am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent

Ovidiu Ganț a fost numit ”nazist” de un deputat AUR: am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent

Deputatul minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ a declarat miercuri că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, l-a numit "nazist", context în care a solicitat Parchetului General să se autosesizeze pentru această faptă.

"În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica. De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei. Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez - "ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti"", a afirmat Ganţ, în plenul Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.

El a solicitat Parchetului General să se autosesizeze în această speţă.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a respins, miercuri, în plenul Camerei, acuzaţiile deputatului minorităţilor naţionale Ovidiu Ganţ potrivit cărora l-ar fi numit pe acesta nazist, susţinând că el a catalogat "naziste" metodele folosite în Comisia de regulament şi că poate să demonstreze acest lucru pentru că "este totul filmat".

"Doar câteva clarificări pentru acuzaţia gravă adusă pe domnul Ovidiu Ganţ la adresa mea. Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt. Şi, în plus, a fost o declaraţie politică, am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a afirmat Stoica.

El a spus că s-a referit la contextul istoric.

"Vreau doar să mai adaug că acesta a fost contextul istoric şi nu este stabilit de mine, este de către istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist", a declarat deputatul AUR.

Comisia pentru regulament s-a întrunit miercuri dimineaţă pentru raportul privind propunerile de modificare a Regulamentului Camerei, în urma incidentului în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat în plen de deputatul AUR George Simion. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

B.Utoru

Acum 4 luni

Când a primit FDGR patrimoniul Grupului Etnic German (formațiune de sorginte nazistă) nu ți-a fost rușine, ****?

Raspunde

Vorbești ca Dan Habarna

Acum 4 luni

@B.Utoru: Ceea ce nu știi tu este că Grupul Etnic German a preluat cu forța patrimoniul vechilor instituții săsești în anii războiului. FDGR doar le-a recuperat după Revoluție. Așa că ciocu mic și rușine ție, că habar n-ai despre ce vorbești.
Raspunde

Stoia

Acum 4 luni

Falsa argumentație! GEG a fost o instituție astatului legionar care a preluat imobile și terenuri de la Biserica Evanghelica cu predare legala în congrese bisericești, pentru a continua viata sociala a sasilor:învățământ serviciisociale pensii etc.
Raspunde

Moș Gerilă

Acum 4 luni

Dar patrimoniul grupului etnic german a fost făcut de grupul etnic german? Și apoi noi nu suntem tot moștenitorii cuiva? Ne apucăm să enumerăm?
Raspunde

B.Utoru

Acum 4 luni

Văd că unii își asumă doar averea, nu și faptele strămoșilor.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gerila vs Craciun

Acum 4 luni

Cand D-zeu e izgonit din inima la plecare ii ia si mintile. Penibile argumente
Raspunde

Marian

Acum 4 luni

Deci un partid de extremă dreapta, asumat, care nu odată l-au ridicat în slăvi pe cei mai mari fascisti ai țării, Zelea Codreanu si Ion Antonescu, vin și acuză un partid că au istorie în aceeași extremă ?
Raspunde

Heinz Joachim Flockenwald

Acum 4 luni

Nu il banuiesc pe dl. Gant de nazism! Sibienii iubim sasii, dar aici e o problema politica si juridica. Problema pleaca de la o sentinta judecatoreasca a judecatoriei Sibiu, prin care s-a constatat ca FDGR este urmasa (continuatoarea) organizatiei oficial naziste de dinaintea WW2 Grup etnic german, sentinta si calitate in lipsa carora, FDGR nu avea dreptul la nici o retrocedare!
Raspunde

Drept

Acum 4 luni

Exista o mare diferenta intre o organizatie(Fundatie, Asociatie, Firma) si patrimoniul respectivei organizatii. Daca o firma a dat faliment, patrimoniul este preluat de creditori, daca o organizatie fost declarata ilegala , patrimoniul ei este preluat de memebrii organizatiei.
Raspunde

Un sibian

Acum 4 luni

omul nu-i nazist, e dora INCOMPETENT si IGNORANT
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus