Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

VIDEO/ Cum se construiește podul în consolă de la viaductul Tălmaciu, parte din Autostrada Sibiu-Pitești

VIDEO/ Cum se construiește podul în consolă de la viaductul Tălmaciu, parte din Autostrada Sibiu-Pitești

Asociația Pro Infrastructură a făcut public, în premieră, pe pagina de socializare, un clip video prin care arată cum se face un pod în consolă. Este surprinsă construirea podului de la viaductul Tălmaciu, parte din AutostradaA1 Sibiu-Pitești Secțiunea 1.

În imagini se vede cum, după ridicarea pilelor, cea mai înaltă având peste 30 de metri, se pornește spre capete cu turnări succesive folosind un sistem modern de cofraje culisante.

„Segmentele sunt armate și turnate monolit, peste betonul special, care le-a dat bătăi de cap muncitorilor la punerea în operă, urmând să vină direct hidroizolația și apoi asfaltul, fără rosturi de dilatație (cu excepția culeelor). Rezultatul? Un viaduct peste o vale adâncă, în curbă, mai scump și mai migălos de executat decât alte tipuri de structuri dar care este mai ușor de întreținut, mai prietenos cu mediul, dar și mai elegant care își merită denumirea tehnică de "lucrare de artă". O ocazie bună ca inginerii români să acumuleze experiență pe astfel de soluții în țara noastră”, se arată în postare.

Potrivit celor din asociație cei 13,17 km dintre Sibiu și Boița au șanse maxime să fie inaugurați în acest an, spre finalul toamnei sau în decembrie cel mai târziu, înainte de termenul contractual din aprilie 2023. Aceștia precizează că imaginile sunt sacadate pentru că am pus camera pe o macara turn care se mișcă ușor în bătaia vântului și/sau când are sarcină în cârlig.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus