Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Amenzi de aproape 10.000 de lei, duminică. Motivele: lipsa măștii și a certificatului verde

Amenzi de aproape 10.000 de lei, duminică. Motivele: lipsa măștii și a certificatului verde

Polițiștii și jandarmii sibieni au dat ieri amenzi de 9.800 de lei, cele mai multe pentru lipsa măștii sanitare, dar și pentru neprezentarea certificatului verde în localuri și în zonele turistice montane. 
 
75 de polițiști sibieni au fost angrenați duminică în acțiuni organizate în contextul pandemiei. Au verificat 600 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina. De asemenea, au fost verificate 39 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 199 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun. 
 
Cu această ocazie, au dat 35 de amenzi în valoare totală de 6.500 de lei, după cum urmează:
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săliște s-au axat în cursul zilei de ieri pe verificarea respectării măsurilor impuse în localurile destinate jocurilor de noroc din zona de competență. Cu această ocazie, pe raza localităților Săliște, Orlat și Gura Râului, au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare și zece sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind accesul în incinta localurilor (lipsa certificatului verde).
 
În urma controalelor efectuate la nivelul județului, au fost aplicate alte 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii sanitare.
 
Jandarmii sibieni și cei din zonele montane au desfășurat activități de verificare, îndeosebi în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 20 de persoane, 89 de certificate verzi și 15 operatori economici. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate opt avertismente scrise și trei amenzi în valoare de 3300 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și neprezentarea certificatului verde.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus