Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
8°C

FOTO - Au revenit culoarele de separare a vaccinaților de nevaccinați în centrele comerciale din Sibiu

FOTO - Au revenit culoarele de separare a vaccinaților de nevaccinați în centrele comerciale din Sibiu

Mai multe culoare de separare a persoanelor vaccinate de cele nevaccinate au fost amenajate în mallurile, dar și în supermarketurile din Sibiu. Un astfel de culoar există și în magazinul Kaufland de pe șoseaua Alba Iuliei. Mai exact, culoarul separă zona de supermarket de magazinele din zona galeriilor comerciale, magazine considerate neesențiale precum farmacii, restaurante și cofetării.

După ce în urmă cu trei luni, reprezentanții aceluiași magazin montau garduri înalte de doi metri pentru a delimita spațiul, garduri care au fost ulterior eliminate pentru că nu au respectat normele de menținere a căilor de evacuare libere, de săptămâna trecută au fost montate culoare speciale de delimitare care în continuare stârnesc nemulțumiri printre clienții magazinului.

Una dintre ele este dată de faptul că în zona galeriilor este și o farmacie, farmacie la care accesul nu este liber fără prezentarea certificatului verde. Reprezentanții magazinului spun că se respectă legea și că, atât timp cât farmacia face parte din zona galeriilor comerciale se aplică regulile în vigoare. „Aceste culoare sunt amenajate de câteva zile și separă zona galeriilor de restul supermarketului. Dacă farmacia este în zona galeriilor comerciale, atunci oamenii trebuie să prezinte certificatul verde”, arată aceștia.

Conform hotărârii CNSU, în supermaketurile din malluri vor putea avea acces toate persoanele, indiferent dacă sunt sau nu vaccinate anti-COVID, dacă „sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces".

Reprezentanții ISU Sibiu spun că, în urma verificărilor, aceste culoare sunt amplasate corespunzător, fără a exista vreun risc de blocare a căilor de evacuare așa cum s-a întâmplat în cazul gardurilor amplasate spre finalul anului trecut.

„Un reprezentant al ISU Sibiu a efectuat o verificare privind respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu Covid-19, care se aplică pe durata stării de alertă în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022.

La fața locului s-a constatat faptul că măsurile pentru diminuare impactului tipului de risc prevăzute în anexa nr.3, art.5, punctul 10 la Hotărârea Guvernului mai sus menționată, sunt implementate și anume:

a) sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale;

b) este asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană din suprafața destinată vânzării;

c) este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane care pot avea acces;

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.”, arată cei de la ISU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

19 comentarii

DB

Acum 2 ani

De ce revine Kaufland-ul la această măsură? Care e noima? Există presiuni in ajun de promisa, inevitabila, dar tergiversata relaxare? In virtutea compartimentării de acolo se poate intra fără certificat în petshop, dar nu la farmacie şi carmangerie. Cine să mai înţeleagă ceva!?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

antivaxcării n-au voie, ce e mai mult de înțeles?
Raspunde

Xxx

Acum 2 ani

Masca a fost inutilă... vaccinul se pare tot cam inutil! Mă bucur că marii specialiști au descoperit in sfârșit că ....o panglică e soluția pt combaterea virusului! Așteptam panglici similare și pe strada de ex! #staiincasa....#fiiresponsabil...etc! Acum in sfirsit am găsit soluția: #nutrecedepanglica!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

bag-o și p-aia cu 5G-ul, dacă tot ești la manelele haurilor
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Clienții nemulțumiți ar trebui sa nu mai fie clienți si basta. Eu personal, de cand faza cu gardurile, nu am mai pus piciorul in Kaufland. Si nici nu am sa o mai calc pe acolo. Nu am sa uit niciodată felul in care si-au tratat clienții. Ca pe vite. Din partea mea falimentul.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

da, pacat ca in practica distrug intai firmele mai mici din galerie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

foarte bine, stați acasă
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Corbul

Acum 2 ani

"Nu am sa uit niciodată felul in care si-au tratat clienții" hahaha. Te simți cum ești. Tot ce face Kaufland e să aplice legea. Iar până una alta pandemia asta globală în care toți am avut de suferit nu e doar tragedia mândriei tale de nevaccinat. Tipic românesc, buricul pământului Elzorab are doar drepturi, nu și obligații.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

o saptamana din 4 luni jumate decat e certificatul pe plan intern? nu prea pare ca i-a presat cineva. si cum e in conformitate cu legea sa interzici accesul la magazine 100% alimentare din galerie? ca sa nu faca concurenta kauflandului?
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Exact. Nu sunt obligat sa merg in locuri unde nu sunt tratat cu respect. Daca tie iti place ca altii sa se ....pe tine e fix problema ta. E chestiune de principii dar nu sti tu din alea. In pandemia asta s-a vazut clar din ce aluat este facut fiecare.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Nu ai ce sa-i explici unuia ca Acidutu sau Corbisor. Săracii, ei sunt super multumiti ca poate s-au simțit mai importanti decat altii sau cabau fost "privilegiati" in baza hotararilor abuzive luate de guvern. Nu Legi, sa nu uitam. Tocmai ccr a transmis ca masura purtarii mastilor in aer liber este neconstituționala. Si tot degeaba. Atata timp cat Gheorghiță, Arahat si marele mut au soldatei ca cei mentionati la începutul comentariului, prostia va incerca sa se impună ca e muuuultă.
Raspunde

Corbul

Acum 2 ani

Nu contest că măsura culoarelor și chiar multe altele au fost de prisos sau lipsite de logică, dar totodată sunt gafele exclusive ale legislativului. Faptul că tu ești emoțional și ataci Kaufland pe considerente greșite e altă mâncare de pește. Nu pot decât presupune că în raționamentul tău de mândru ultra-naționalist ai considerat un afront faptul că nu ți-ai putut lua salamul săsesc de la Sergiana fără certificatul de vaccinare. Legea e lege, iar dacă consideri opusul nu ești mai breaz decât D. Cuțitaru.
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Deci e esential sa cumperi mezeluri de la firma germana Kaufland si neesential sa cumperi de la firma romaneasca Sergiana. Uite de asta votam AUR, dl.Bratu. Apartheid anti romanesc.
Raspunde

Nelson M

Acum 2 ani

Masura de separare prin culoare e impusa de autoritati. Un nonsens, ca de obicei. Oricum, In magazine, la rafturi, pe culoare si la casele de marcat se sta de-a valma. Insa, pe langa aceste idioate masuri obligatorii, ca vrem sau nu vrem, i-as invita pe toti comerciantii, asa din bun simt si din respect fata de cumparatori sa spele cu jet de apa si detergent, saptamanal, toate cosurile si carucioarele. Cele de plastic, ca pe astea se poate vedea, au efectiv depuneri de jeg. Alo, DSP?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

e asa de impusa de autoritati incat s-a aplicat o saptamana din 4 luni jumate. Nimeni nu ar fi cerut acolo separare, nu e mall, doar sunt sub acelasi acoperis. Ca si cum ai zice ca Batranu Sas si Mandra sunt mall, ca impart acelasi spatiu.
Raspunde

Adina

Acum 2 ani

In cimitir vom fi oricum toti impreuna.... asta daca va mai avea cine sa ne ingroape la ce mama de razboi vine....
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 ani

Prefer razboi decat restrictii de pandemie. Sincer.
Raspunde

Pentru cucu curu

Acum 2 ani

asta pentru că habar nu ai ce inseamnă război! vorbeşti ca să n-adormi!
Raspunde

Mmmm

Acum 2 ani

Lasand la o parte panglica care te protejeaza de imbolnavire,nu va dati cu seama ce penibil/josnic/dezgustator se cheama titlul articolului,nici macar nu foloseste cuvantul oameni/persoane...vaccin./nevacc. Doamna Adina de la speciale,sunteti de toata jena !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus