Demarate în primăvara anului trecut, lucrările de reconstrucție și amenajare la restaurantul Bolta Rece din Parcul Sub Arini avansează într-un ritm bun, susținute fiind și de vremea caldă de afară. Reprezentanții proiectului spun că au încheiat lucrările de consolidare, construcția aflându-se în prezent la stadiul ”la roșu”, urmând să treacă la partea de finisaje.
”Partea de structură este finalizată, inclusiv tot ce a însemnat subzidire, practic construcția este acum la roșu și urmează să trecem la partea de finisaje. S-au făcut lucrări ample de consolidare, până la câțiva metri adâncime, din exterior este greu să îți dai seama de efortul făcut pentru a susține o clădire construită înainte de 1900. Am recuperat tot ce se putea recupera din materialul lemnos existent, care va fi recondiționat cu tehnologii moderne și va fi refolosit. Lemnul va fi aparent, înglobat în designul interior”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții proiectului.
Noul restaurant Bolta Rece va fi deschis publicului larg în a doua jumătate a anului 2022, administratorii lui evitând să se pronunțe asupra unei date concrete. Motivele sunt diverse, proiectul fiind influențat inclusiv de evoluția pieței materialelor de construcții.
”Este foarte greu de avansat o anumită dată pentru inaugurare pentru că urmează practic etapa cea mai delicată, partea de finisaje interioare. Deși la prima vedere nu pare ceva însemnat, este necesară o mare atenție la detalii, de aceea durează. Nu vor fi lucrări care să ascundă, ci totul va fi la vedere, încercăm să păstrăm cât mai mult din tradiție și originalitate. Bineînțeles, se adaugă și latura modernă, însă tot în consonanță cu ce avem deja. Practic, vine să pună în valoare vechimea. Noi suntem convinși că va fi un proiect de referință pentru Sibiu, atât din punct de vedere arhitectural, dar și ca amplasare, spațiu, locație”, mai explică reprezentanții Bolta Rece.
Noul proiect Bolta Rece a fost gândit ca un food market specific Europei de Vest, un concept culinar aflat în plină ascensiune, în care clienții pot servi masa în locație sau pot lua la pachet atât mâncare gata preparată, cât și carne sau alte ingrediente proaspete.
”Tot conceptul, tot proiectul a fost gândit de la bun început ca o locație pentru Sibiu și pentru sibieni. Bineînțeles că ne vom bucura dacă aici vor ajunge și turiști, sunt bineveniți, însă Bolta Rece a fost și va fi un local al sibienilor. Spațiul va fi unul amplu, aerisit, în care să simtă bine și cine se întoarce de la o tură cu bicicleta și se oprește să bea o bere la despărțire, dar și un loc unde bunicii pot ieși la un suc alături de nepoți după o plimbare în parc și o vizită la locul de joacă. Vrem ca aici sibienii să se simtă ca acasă”, au mai precizat reprezentanții proiectului.
Restaurantul Bolta Rece va reuni patru locații cu specific diferit: un restaurant cu meniu pe bază de carne, un restaurant pescăresc, ambele cu terasă exterioară, o pizzerie și o cafenea-patiserie. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat un bar. Fiecare restaurant din complexul Bolta Rece va avea stații de take-away accesibile din parc.
Conceptul aparține Grosu Art Studio, o companie recunoscută pentru crearea de restaurante de succes, atât în România, cât și în afara țării. Proiectele Grosu Art Studio au câștigat competiții internaționale precum Europe Property Awards sau Big SEE Tourist Design Award.
Foto interior: Grosu Art Studio
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Sibiu , Sub Arini , Bolta Rece , parc
Vizualizari: 14694
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Un cititor
Acum 15 ore
Kokos
Acum 15 ore
Kokos
Acum 15 ore
Emil
Acum 16 ore
Argintaru