Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

GALERIE - Anul acesta bem bere în Sub Arini, la Bolta Rece. ”Va fi un proiect de referință pentru Sibiu”

GALERIE - Anul acesta bem bere în Sub Arini, la Bolta Rece. ”Va fi un proiect de referință pentru Sibiu”

Demarate în primăvara anului trecut, lucrările de reconstrucție și amenajare la restaurantul Bolta Rece din Parcul Sub Arini avansează într-un ritm bun, susținute fiind și de vremea caldă de afară. Reprezentanții proiectului spun că au încheiat lucrările de consolidare, construcția aflându-se în prezent la stadiul ”la roșu”, urmând să treacă la partea de finisaje.

”Partea de structură este finalizată, inclusiv tot ce a însemnat subzidire, practic construcția este acum la roșu și urmează să trecem la partea de finisaje. S-au făcut lucrări ample de consolidare, până la câțiva metri adâncime, din exterior este greu să îți dai seama de efortul făcut pentru a susține o clădire construită înainte de 1900. Am recuperat tot ce se putea recupera din materialul lemnos existent, care va fi recondiționat cu tehnologii moderne și va fi refolosit. Lemnul va fi aparent, înglobat în designul interior”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții proiectului.

Noul restaurant Bolta Rece va fi deschis publicului larg în a doua jumătate a anului 2022, administratorii lui evitând să se pronunțe asupra unei date concrete. Motivele sunt diverse, proiectul fiind influențat inclusiv de evoluția pieței materialelor de construcții.

”Este foarte greu de avansat o anumită dată pentru inaugurare pentru că urmează practic etapa cea mai delicată, partea de finisaje interioare. Deși la prima vedere nu pare ceva însemnat, este necesară o mare atenție la detalii, de aceea durează. Nu vor fi lucrări care să ascundă, ci totul va fi la vedere, încercăm să păstrăm cât mai mult din tradiție și originalitate. Bineînțeles, se adaugă și latura modernă, însă tot în consonanță cu ce avem deja. Practic, vine să pună în valoare vechimea. Noi suntem convinși că va fi un proiect de referință pentru Sibiu, atât din punct de vedere arhitectural, dar și ca amplasare, spațiu, locație”, mai explică reprezentanții Bolta Rece.

Noul proiect Bolta Rece a fost gândit ca un food market specific Europei de Vest, un concept culinar aflat în plină ascensiune, în care clienții pot servi masa în locație sau pot lua la pachet atât mâncare gata preparată, cât și carne sau alte ingrediente proaspete.

”Tot conceptul, tot proiectul a fost gândit de la bun început ca o locație pentru Sibiu și pentru sibieni. Bineînțeles că ne vom bucura dacă aici vor ajunge și turiști, sunt bineveniți, însă Bolta Rece a fost și va fi un local al sibienilor. Spațiul va fi unul amplu, aerisit, în care să simtă bine și cine se întoarce de la o tură cu bicicleta și se oprește să bea o bere la despărțire, dar și un loc unde bunicii pot ieși la un suc alături de nepoți după o plimbare în parc și o vizită la locul de joacă. Vrem ca aici sibienii să se simtă ca acasă”, au mai precizat reprezentanții proiectului.

Restaurantul Bolta Rece va reuni patru locații cu specific diferit: un restaurant cu meniu pe bază de carne, un restaurant pescăresc, ambele cu terasă exterioară, o pizzerie și o cafenea-patiserie. Acestea vor fi conectate de un spațiu comun de luat masa, în centrul căruia va fi amenajat un bar. Fiecare restaurant din complexul Bolta Rece va avea stații de take-away accesibile din parc.

Conceptul aparține Grosu Art Studio, o companie recunoscută pentru crearea de restaurante de succes, atât în România, cât și în afara țării. Proiectele Grosu Art Studio au câștigat competiții internaționale precum Europe Property Awards sau Big SEE Tourist Design Award.

Foto interior: Grosu Art Studio

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 14694

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

17 comentarii

Un sibian

Acum 6 luni

stati linistiti ca nu bem nici o bere ... investitor de 2 bani si constructor de 2 bani....!!!
Raspunde

Ddd

Acum 6 luni

nu stiu cum va fi la interior, dar pe exterior au facut o mostrozitate de structura, oribil! inca o realizare a arhitectilor sefi din oras. acum nu le mai ajunge sa schildeasca strazi, au trecut si la parcuri
Raspunde

Cornel Opinceanu

Acum 6 luni

Uraaa! abia astept sa dau 25 de lei pe un Ursus la 0.33!
Raspunde

Doru

Acum 6 luni

Au la Zidul Spart bere mai ieftină...
Raspunde

Ruskin

Acum 6 luni

Povești.... pe cine credeți că păcăliți? V-ați bătut joc de vechea clădire în cel mai mizerabil mod: cămășuieli cu beton de jos până sus, iar în cele din urmă ați ras și acoperișul, când ați văzut că nu cade singur. Sunt curios cu ce îl veți înlocui. Rușine!!!
Raspunde

Nik

Acum 6 luni

de fapt cui apartine locatia?
Raspunde

Elzorab

Acum 6 luni

Paloma
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

John

Acum 6 luni

Mai bine cu o altă clădire, decât cu ce a fost. Cădea pe tine și nici macar nu era folosită. Unii sunt speriați de orice ce este nou în viață.
Raspunde

Gh

Acum 6 luni

parcarile pentru nunţi unde sunt prevazute?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 6 luni

sunt sceptic cât va prinde conceptul aici. deja vedem comentariile vîlîilor.
Raspunde

@AC I DUTU

Acum 5 luni

Esti cel mai antipatic forumist! Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si intelepciune!
Raspunde

Copil uitat la Bolta :)

Acum 6 luni

Marile investitii ale Sibiului. O crasma. Unii nu-s depasesc conditia nici in 2generatii , tot cu ideile altora faceti bani. Ps Conceptul a fost al aluia care a facut Bolta RECE , genial, ptr vremuri si veri fara aer conditionat.
Raspunde

Octavian

Acum 6 luni

Oribil cum va arăta, față de ceea ce a fost,iar prețurile la d nl Aurel Șerban vor fi pe măsură...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Anais Șonchereche

Acum 6 luni

Sibiul are nevoie ca de aer de locatii luxoase, unde sa ne simtim si noi in mediul nostru. Sper ca aceasta locatie sa se ridice la nivelul puterii de cumparare a sibienilor!
Raspunde

Rosu

Acum 5 luni

Curand va fi gata si stadionu´. Traditia : "dupa meci la o bere la Bolta" poate continua.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigicontra

Acum 5 luni

Ai naibii sibienii. Tre sa comenteze ei la tot..nu le convine nimic…vor numai ieftin, nu vor sa cheltuie nimic. Fratilor, sunt sibian, si-asa suntem cu 100 de ani in urma…haideti sa mai recuperam!
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

pentru Turnul Sfatului...lucrarile la Bolta Rece sunt complet oprite, probabil iar s-a complicat proiectul (adica marele invvestitor nu mai are bani!!!)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus