Miercuri,
17.08.2022
Innorat
Acum
21°C

Străzi lăsate în noroi: viceprimarul Bokor spunea că ”se poartă discuții”. Compa: ”cu noi nu a vorbit nimeni”

Străzi lăsate în noroi: viceprimarul Bokor spunea că ”se poartă discuții”. Compa: ”cu noi nu a vorbit nimeni”

Reprezentanții Compa SA răspund că nu au fost contactați de nimeni din cadrul Primăriei Sibiu pe subiectul străzilor private din cartierul Lazaret. Străzi despre care viceprimarul Corina Bokor declara săptămâna trecută că Primăria Sibiu a discutat și încă poartă discuții cu proprietarul. Respectivele străzi sunt în proprietatea Compa, prin urmare Primăria nu le-a modernizat în proiectul care a vizat zona.

În două ședințe ale Consiliului local Sibiu a fost discutată situația zonei aflată între străzile Henri Coandă și Oțelarilor. Aici a fost modernizată infrastructura dintre blocuri, dar numai parțial: o parte din străzile și aleile dintre blocuri, precum și o parcare de dimensiuni considerabile nu au făcut obiectul lucrărilor, deoarece terenul pe care se află acestea este în proprietatea Compa SA, din vremea regimului comunist.

Asfaltul, trotuarele, iluminatul public se oprește acolo unde se termină și domeniul public

În decembrie anul trecut, consilierul local Ioan Plesciuc – cel care a ridicat acest subiect – a citat dintr-un răspuns al funcționarilor. ”Primăria municipiului Sibiu a contactat proprietarul, firma Compa SA, în repetate rânduri, dar conducerea societății nu s-a arătat interesată de transferul de teren/darea în administrare cu titlu gratuit demersuri necesare în vederea realizării acestor lucrări de către instituția noastră”.

Citește și ”Nu se poate!”. Rămasă privată de pe vremea lui Ceaușescu, o parte din cartierul Lazaret n-a mai fost modernizată

Apoi, săptămâna trecută, pe acest subiect a intervenit și viceprimarul Corina Bokor. ”Au fost discuții și cu Compa SA. Deci noi nu putem angaja niște cheltuieli în afara cadrului legislativ. Se poartă discuții”, a fost replica dată de Bokor acuzațiilor lui Plesciuc, potrivit cărora administrația locală este lipsită de voință în preluarea acestor străzi și trotuare.

”Cu noi nu a discutat nimeni”

Contactați de Turnul Sfatului, reprezentanții Compa SA – cea mai mare companie din Sibiu cu capital autohton – arată însă că pe acest subiect nu au fost abordați de reprezentanții administrației locale. ”Acolo sunt o serie de blocuri care au fost vândute imediat după Revoluție. Compa SA deține o parte din terenurile pe care sunt alei, trotuare, dar și o parcare și o fostă centrală termică de cartier. Acum câțiva ani știu că ni s-au prezentat niște proiecte de modernizare a zonei, dar cu noi nu a vorbit nimeni din partea Primăriei despre preluarea, schimbul ori vânzarea acestor terenuri. Sub nicio formă nu au pus problema cumpărării acestor terenuri, iar noi nu putem să le cedăm gratuit. Dacă vor să ne facă o ofertă, putem discuta acest subiect”, a răspuns Ioan Deac, directorul general al Compa SA, pentru cititorii Turnul Sfatului.

Citește și VIDEO Primăria, criticată pentru ”lipsă de voință” în rezolvarea a două probleme. Viceprimarul Bokor: ”se poartă discuții”

Mai mult, reprezentanții Compa SA arată că au solicitat în scris Primăriei Sibiu inițierea unor discuții pentru o situație similară din zonă: cea din preajma Palatului Copiilor și un viitor centru pentru copii și vârstnici ridicat de administrația locală din fonduri europene. Accesul la Palatul Copiilor – precum și terenul dintre acesta și viitorul centru multifuncțional – este realizat tot pe un teren aflat în proprietatea Compa SA. ”Am trimis în urmă cu aproximativ un an și jumătate o adresă prin care propuneam discuții pe acest subiect. N-am primit niciun răspuns”, mai arată Ioan Deac.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 6 luni

Aceasta este o problemă de o atare gravitate și complexitate, încât și primarii din New York, Belin și Paris ar avea mari probleme încercând să o soluționeze!

Raspunde

Kokos

Acum 6 luni

Madamele fodor+bokor prinse cu minciuna! Din nou!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 6 luni

cu ce minciună, haure? postezi ce-ți comandă stăpânii putiniști. măcar fă efortul să citești articolul, ipocritule
Raspunde

Dna

Acum 6 luni

Cred ca la urmatoarele alegeri au sa pice unii de foarte sus...Cine stie cate au sa mai iasa la iveala pana atunci.

Raspunde

Kokos

Acum 6 luni

@ Aci Dutu Se vede ca esti analfabet functional si nu intelegi ce citesti , asta daca citesti . Analfabetule , in doua sedinte de consiliu local , prima data fodor si a doua oara bokor au sustinut sus si tare ca primaria a discutat si discuta cu Compa pentru preluarea terenurilor , iar acum cei de la Compa spun ca cu ei nu a discutat nimeni. Acum e clar?
Raspunde

Carcotel

Acum 6 luni

Ce? Nu mai dati accept la comentarii in care o luam pe tanti Cora la ...13-14? :)
Raspunde

Ionica

Acum 6 luni

Daca minte in mod sustinut (vezi si Rampa Stefan cel Mare), de ce mai este in functie publica ? Sa minta in continuare?
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 6 luni

Adica tu Compa, adica marele om de afaceri dl Deac, ai venit tu cu banii tai si ai cumparat Compa comunista cu tot cu terenuri, constructii, active, tot. Si dupa aia, ai vandut apartamentele. Dar cota parte pe drum nu le-ai vandut-o. Ca ala e drumul tau, mostenire de la parinti. Dpmdv ar trebui sa primeasca in fiecare zi o amenda desteptii astia de la Compa, ca nu isi intretin corespunzator terenul. La fel si cu jegul de nedescris pe care l-au facut pe Bd.Victoriei. Sa primeasca 3 mil de euro de la buget ca sa construiasca la Arsenal a fost bine, dar sa doneze primariei drumurile, nu se poate. Ca ala e terenul lui Deac, de la maicasa.
Raspunde

Un sibian

Acum 6 luni

INCOMPETENTA si IGNORANTA MAXIMA la primaria Sibiu!!! tot astia de la Compa distrug in prezent b-dul Victoriei, in conditiile incare ei vand apartamente "la licitatie" cu 2000 € / mp!!! si cei de la primarie stau si se uita la ei neputinciosi...oare de ce?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus