Vineri,
07.10.2022
Partial Noros
Acum
20°C

”Nu se poate!”. Rămasă privată de pe vremea lui Ceaușescu, o parte din cartierul Lazaret n-a mai fost modernizată

”Nu se poate!”. Rămasă privată de pe vremea lui Ceaușescu, o parte din cartierul Lazaret n-a mai fost modernizată

Fost angajat la Primăriei, consilierul local Ioan Plesciuc s-a arătat dezamăgit de răspunsul ”funcționăresc” primit de la administrația locală în legătură cu motivele pentru care o parte din infrastructura cartierului Lazaret nu a mai fost modernizată.

Consilierul Ioan Plesciuc (USR) a avut o intervenție în cadrul ședinței desfășurată luni după-amiaza, referitoare la o parte a cartierului Lazaret, mai precis zona străzilor Henri Coandă – Oțelarilor. Zonă a cărei infrastructură (trotuare, alei, parcări, iluminat etc) a fost modernizată în anii 2019 – 2020 în cadrul unui contract cu o valoare de 3,46 de milioane de lei. Dar modernizarea a fost făcută doar parțial, o parte din această zonă fiind în continuare plină de gropi și noroi.

O parte a cartierului Lazaret nu a mai apucat a fi modernizată. Foto: Facebook / Ioan Plesciuc

La sesizarea cetățenilor, Plesciuc a arătat că a formulat o solicitare pentru a afla motivele pentru care nu a fost modernizată întreaga zonă. ”Dorim să vă informăm că zona la care faceți referire este proprietate privată a Compa SA. Primăria municipiului Sibiu a contactat proprietarul, firma Compa SA, în repetate rânduri, dar conducerea societății nu s-a arătat interesată de transferul de teren/darea în administrare cu titlu gratuit demersuri necesare în vederea realizării acestor lucrări de către instituția noastră. De asemenea, ni s-a comunicat că în prezent nu au planificată nicio lucrare în această zonă. În acest context, nu vă putem comunica un termen pentru începerea lucrărilor de modernizare în zona respectivă, acest aspect ținând de proprietarul terenului”, se arată în răspunsul transmis de Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Sibiu transmis consilierului local, care a făcut publice aceste rânduri.

În intervenția sa din cadrul ședinței Consiliului local, Plesciuc a arătat că ar fi nevoie de implicarea directă a celor din conducerea Primăriei Sibiu pentru a rezolva această situație. ”Am întrebat serviciile de specialitate despre această situație și mi-au spus că terenul respectiv nu aparține domeniului public, ci este proprietatea Compa SA și deci nu pot face nimic pentru modernizarea acelei părți a zonei. Răspunsul este corect din partea unui funcționar public, dar noi, cei din Consiliul local, suntem aleși să rezolvăm problemele orașului și din acest punct de vedere vă propun să depășim nivelul de funcționar. Cred că Primăria poate iniția o discuție reală cu cei din conducerea Compa, un dialog direct între factorii de conducere și nu corespondență pe hârtie. Astfel încât să se găsească o soluție în favoarea orașului pentru această anomalie pe care o tolerăm de acolo. Faptul că drumuri de acces, trotuare și parcări au rămas intabulate pe o firmă care a vândut apartament cu apartament blocurile construite în perioada comunistă nu este decât rezultatul delăsării oamenilor și nu al respectului proprietății private. Important este să nu ne oprim la bariera «e teren privat și nu avem ce face acolo». Pentru că locuitorii acelor blocuri așteaptă ca Primăria să facă ceva și au dreptate”, a arătat Plesciuc.

Intervenția lui nu a primit niciun răspuns din partea reprezentanților conducerii Primăriei Sibiu.

Sursa foto: Facebook / Ioan Plesciuc

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Coleg

Acum 9 luni

Plesciuc trebuie crezut pe cuvant ca e in stare sa rezolve probleme! Oare cum de a primit USR-ul in partid un membru de seama al tineretului comunist, cu abilitati versate de "paracios"?
Raspunde

Raluca

Acum 9 luni

Ioan Plesciuc, cel care detine agentia imobiliara EDILCON, are interese imobiliare in zona Henri Coandă – Oțelarilor? Observ ca aria lui de interes ca si consilier local ramane mereu zona imobiliara, parchetul anticoruptie sper sa fie cu ochii mari.
Raspunde

Marian

Acum 9 luni

Cand vezi o interventie a lui Plesciuc, trebuie sa mergi pe pagina agentiei lui imobiliare - Edilcon. Eu am gasit un birou 50 mp la 300 euro, de inchiriat in zona Lazaret- partea industriala. Absolut toate interventiile lui sunt in interes imobiliar propriu.
Raspunde

Mister

Acum 9 luni

Nu stiu ce interesa are Plesciuc. Dar sigur oamenii aia care locuiesc in zona nu au nici o vina. Zona aia nu face parte din Sibiul acela european? A acolo nu merg turistii!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus