Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Arafat: O dezinformare recentă e că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID fac HIV. Sunt bazaconii

Arafat: O dezinformare recentă e că oamenii care s-au vaccinat împotriva COVID fac HIV. Sunt bazaconii

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a atras atenţia joi asupra unei dezinformări extrem de grave, care a apărut recent, că persoanele care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2 se îmbolnăvesc de HIV, subliniind că această informaţie nu are nicio bază ştiinţifică.

"Una dintre modalităţile de dezinfomare recentă, pe care am observat-o, este că cei care s-au vaccinat fac HIV. Deci, atenţie foarte mare la cine crede, scuzaţi-mă, astfel de bazaconii, pentru că vă daţi seama că este o dezinformare extrem de gravă, care nu are nicio bază ştiinţifică. Este o chestie făcută ca să sperie, pentru ca oamenii să nu se vaccineze. Am văzut această tentativă chiar ieri, la cineva în faţa ministerului, că cei care s-au vaccinat să se testeze pentru HIV. Nu are nicio bază ştiinţifică. Populaţia să se îndepărteze, să nu le răspândească, pentru că sunt informaţii pentru a induce panica şi dezinformarea", a declarat Arafat într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

La rândul său, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a subliniat că nu există o similaritate între cele două virusuri.

"Nu putem vorbi sub nicio formă de evoluţie similară, de căi de infectare comune. Poate sunt anumite asemănări la nivel de proteină virală, dar nu avem alte date care să impună o similaritate importantă între aceste două virusuri", a precizat Gheorghiţă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

No name

Acum 2 ani

M-am cam saturat de astfel de relatari din partea presei cum si ce spune acest personaj (pe care ar trebui sa-l credem pentru simplul fapt ca e doctor). Eu ca cetatean am vazut ca sunt si oameni de stiinta, medici cardiologi care au pareri diferite in legatura cu aceste seruri ( nu ma refer la partea cu HIV-ul dar cand un astfel de personaj spune ca nu produce HIV mai ca as vrea sa ma documentez si pe subiectul asta, e ca la politicieni cand spun ca NU fac ceva si tocmai acel NU este DA) as dori sa nu mai cenzurati si parerile diferite ale celorlalti cercetatori care se ocupa cu studierea efectelor acestor seruri si nu sunt simpli doctori pusi sa conduca departemente de situatii de urgenta! Sa intreb mai clar: in urma carui studiu (nume, data, nr de "vaccinati", cercetatori de la ce laborator, spital etc) acest personaj isi permite sa spuna anumite lucruri legate de aceste seruri. Sunt cetatean si inca am dreptul sa ma indoiesc de anumite diagnostice spuse de un doctor, am dreptul sa cer o a doua opinie si am dreptul sa-mi aleg modul de tratament daca sunt bolnav, am dreptul sa refuz orice fel de tratament!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus